«Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι να ξανακάνει μια επανεκκίνηση, να δει τις μεγάλες προτεραιότητες και τις υποχρεώσεις που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα για να καλύψει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχει και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα αυτό που αλλάζει θα έλεγα ότι είναι οι ταχύτητες και ο τρόπος με τον οποίο θα δουλέψουμε από εδώ και πέρα», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σε ότι αφορά το χρέος ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι θα υπάρξει πολιτική λύση λέγοντας: «Το θέμα του χρέους με ένα τρόπο πολιτικό θα λυθεί, κάποια στιγμή εννοώ θα ρυθμιστεί. Αυτό το οποίο δεν θα ρυθμιστεί από πουθενά και είναι δικό μας θέμα, απολύτως εσωτερικό, είναι το έλλειμμα. Για το χρέος μας θα βρεθούν κάποιες πολιτικές ρυθμίσεις που να μπορέσουν να το κάνουν βιώσιμο. Όμως το έλλειμμά μας που έχουμε στη χώρα, που προκύπτει από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα δημόσια οικονομικά και το πώς συμπεριφερόμαστε συνολικά, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε μεταξύ μας, τι πολιτικές θα εφαρμόσουμε για να το μειώσουμε»….
Σε ό,τι αφορά το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα είπε μεταξύ άλλων: «Είχαμε ένα αποτέλεσμα καλό, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο, το βέλτιστο θα έλεγα, διότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε καιρό πολέμου ουσιαστικά επιχειρησιακά και άρα, λοιπόν, απαιτούνται ετοιμότητες και δραστηριότητες αυτού του τύπου και βέβαια και η ταχύτητα.» Σχολιάζοντας την χθεσινή εικόνα στην κοινοβουλευτική ομάδα και πως εξελίχθηκε μέχρι το βράδυ η κατάσταση είπε: «Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει να λυτρώνεται μέσα από τις διαδικασίες, να τσακώνεται, να μαλώνει, να διαφωνεί, να διαπληκτίζεται, αλλά τελικά να βρίσκει λύσεις. Και αυτή είναι μια από τις μεγάλες αρετές αυτής της παράταξης». Για το θέμα της ανάπτυξης, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Για να υπάρξει ανάπτυξη, αυτό που πρέπει πρωτίστως να υπάρξει είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η αλλαγή της εικόνας της χώρας. Διότι όταν κάθε μέρα υπάρχουν δηλώσεις ηγετών, όπως και άρθρα από ειδικούς δημοσιογράφους στο διεθνή τύπο ότι «η Ελλάδα πτωχεύει», αντιλαμβάνεστε ότι κανείς δεν θα έρθει εδώ να επενδύσει και να κάνει ανάπτυξη. Αυτό δημιουργεί τρόμο στις αγορές, τις κάνει πιο επιθετικές, πιο νευρικές, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε, μέρα με τη μέρα, σε αργό θάνατο και αυτό πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτή τη στιγμή».