Λίγες ημέρες αφού ψήφισε “ναι” για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και δέχτηκε επίθεση από αγνώστους ενώ περπατούσε στην Πανεπιστημίου, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης απέδωσε την αλλαγή στάσης του αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο σε απειλητικά τηλεφωνήματα.
“Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα ακόμη κι από το εξωτερικό. Μην τολμήσεις να ψηφίσεις “όχι”, γιατί θα σε βρουν στο χαντάκι”, ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να εξηγήσει τη στροφή 180 μοιρών που έκανε ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TOP της Κοζάνης, όπου εκλέγεται, ο Αλέκος Αθανασιάδης επισήμανε πως “στον εργαζόμενο της ΔΕΗ, στον κάτοικο της περιοχής θα πω ότι εδώ και δύο μήνες έχω μπει στις μυλόπετρες.
“Με έχει συνθλίψει το σύστημα, με έχουν συνθλίψει τα συμφέροντα”, είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, ενώ είχε πει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, άλλαξε στάση την τελευταία στιγμή και ψήφισε υπέρ, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.
Μετά μάλιστα το “ναι” στο Μεσοπρόθεσμο, ο Αλέκος Αθανασιάδης δέχτηκε προπηλακισμό και επίθεση από ομάδα αγνώστων, ενώ περπατούσε στην Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου.
Βεβαίως, αντίπαλοι του κ. Αθανασιάδη αποδίδουν την αλλαγή της στάσης του σε κάποια παρασκηνιακή πολιτική (;) συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών, κάτι το οποίο διαψεύδει ο ίδιος κατηγορώντας ως συκοφάντες εκείνους που υπονόησαν πως είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες με τη ΔΕΗ.
———————
ΑΠΟΨΗ
του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου
Κι αν έχει δίκιο ο Αθανασιάδης;
Είναι πολύ πιθανό ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης να επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ενώπιον των ψηφοφόρων του. Το ότι επέλεξε, για παράδειγμα, έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό να υποστηρίξει όσα υποστήριξε (και όχι τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς στους οποίους εμφανίστηκε μετά το “ναι” στο Μεσοπρόθεσμο) ενισχύει μία τέτοια υπόθεση.
Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, είναι εξίσου πιθανό να λέει την αλήθεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Να δέχθηκε, δηλαδή, απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του, προκειμένου να ενσωματωθεί στην κεντρική κυβερνητική- μνημονιακή γραμμή.
Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί κανείς να σκεφθεί πως “έδρασε το παρακράτος”. Στην Ελλάδα του 2011, δηλαδή, “σκηνοθετήθηκαν” επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ακροδεξιά στοιχεία φέρονται να είχαν την ανοχή -κατ΄ άλλους ακόμα και να συνεργάστηκαν- της Αστυνομίας και, τώρα, βουλευτές να απειλήθηκαν για να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.
Μήπως κάποιος εισαγγελέας οφείλει να εξετάσει τους ισχυρισμούς του κ. Αθανασιάδη; Να αναζητήσει την “πηγή” των απειλητικών τηλεφωνικών κλήσεων που δέχθηκε; Ειδάλλως, θα μείνει μετέωρη η αντίληψη πως “η κυριαρχία των Ελλήνων -βουλευτών και μη- έχει δραστικά περιοριστεί”, όπως λέει και ο Γιούνκερ…