Παράλληλα, τίθεται μισθολογικό «πλαφόν» που φτάνει τα 3.000 ευρώ μαζί με τα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι. Ανάλογο «φρένο» μπαίνει και στους μισθούς των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ όπου το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των αμοιβών δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.900 ευρώ, ενώ εξαιρούνται μόνο οι διευθυντές…
Επιπλέον, καταργούνται όλα τα ειδικά επιδόματα εκτός από τα εξής:
Πάντως, από τις νέες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου εξαιρούνται ορισμένα επαγγέλματα που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια και θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς σε δεύτερη φάση. Πιο αναλυτικά, στο νέο μισθολόγιο δεν υπάγονται οι ένστολοι, οι δικαστικοί, οι διπλωμάτες, οι ανώτατοι κληρικοί, οι πανεπιστημιακοί και οι διευθυντές – επιμελητές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Παράδειγμα 1ο
Ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άγαμος, με 14 χρόνια υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει κάθε μήνα 2.303 ευρώ μαζί με τα επιδόματα. Με τις νέες διατάξεις ο μισθός του θα πέσει στα 1.372 ευρώ.
Παράδειγμα 2ο
Αντίθετα, υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άγαμος, με υπηρεσία 14 χρόνια στο υπουργείο Παιδείας, όπου δεν καταβάλλονται ειδικά επιδόματα, παίρνει σήμερα 1.585 ευρώ. Με τον νέο νόμο, όμως, ο μισθός του θα αυξηθεί στα 1.747 ευρώ.
Πηγή: Real.news,gr
• Επικίνδυνης – ανθυγιεινής εργασίας μέχρι 150 ευρώ που χορηγείται δυνητικά
• Παραμεθόριων περιοχών που ορίζεται στα 100 ευρώ
• Εορτών – αδείας: 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ για το Πάσχα και 250 ευρώ για το καλοκαίρι
• Οικογενειακό: που θα καταβληθεί μόνο σε έγγαμους και με παιδιά.
• Επίδομα θέσης ευθύνης
Πίνακας, πηγή: Ελευθεροτυπία
Έρχεται το επίδομα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων
Με το νομοσχέδιο καταργείται το κίνητρο απόδοσης, που χορηγούσε το Δημόσιο σε όλους τους υπαλλήλους, και δίνει τη θέση στο επίδομα επίτευξης στόχων. Το εν λόγω επίδομα θα φτάνει στο 10% του ετήσιου μισθού. Ωστόσο, στην περίπτωση που ο υπάλληλος έχει επιτύχει το 90% του στόχου που του έχει ανατεθεί από την υπηρεσία του θα λαμβάνει ως επίδομα το 25% του ετήσιου μισθού ή το 15% του μηνιαίου μισθού του.