Εκεί όπου ο γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, Παναγιώτης, συμμετέχει στην ιδεολογική στήριξη ενός αριστερόστροφου κινήματος αμφισβήτησης, το οποίο εκδηλώθηκε μέχρι και με κατάληψη εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, για πρώτη φορά στο Χάρβαρντ. Ο 24χρονος Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα ήθελε ίσως να μοιάσει στον αντιστασιακό, μετέπειτα υπουργό στην Κυβέρνηση του Βουνού και ακαδημαϊκό αδελφό του παππού του, Αγγελο.
Ο μεγαλύτερος γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου ολοκληρώνει φέτος τις σπουδές του, με κατευθύνσεις τα Οικονομικά και την Ιστορία, στο Χάρβαρντ της Βοστόνης. Ο «κόκκινος Πάνος»…
-όπως θα μπορούσαν να τον αποκαλούν οι συμφοιτητές του- βρέθηκε παράλληλα τους δυο τελευταίους μήνες στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Πορεύτηκε με συνομηλίκους του, σχημάτισε μαζί τους ανθρώπινη αλυσίδα, αρθρογράφησε -όπως συνηθίζει- με πάθος και βρέθηκε συχνά-πυκνά σε μια από τις κεντρικές πλατείες της Βοστόνης, η οποία είχε καταληφθεί από αγανακτισμένους φοιτητές, εργαζομένους, ανέργους, διανοούμενους και κοινωνικά ανήσυχους Αμερικανούς ή μη πολίτες. Το κίνημα Occupy Wall Street ξεκίνησε από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης για να βρει κυρίως απήχηση σε αρκετές πανεπιστημιουπόλεις της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής.
Ετσι, στη μήτρα του καπιταλισμού καταγράφηκε για πρώτη φορά, έπειτα από περίπου πέντε δεκαετίες, η σύνδεση του φοιτητικού κινήματος αμφισβήτησης με τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, όπως δηλαδή είχε συμβεί και τη δεκαετία του ’60. Και αν οι σπουδαστές στο Χάρβαρντ δεν συγκρούστηκαν μετωπικά και βίαια με τους αστυνομικούς -όπως συνέβη στις αρχές Νοεμβρίου στο Μπέρκλεϊ-, βρήκαν ωστόσο κλειδωμένες τις πόρτες του ιδρύματος όταν επιχείρησαν να καταλάβουν τον κεντρικό προαύλιο χώρο. Ακολούθησαν στιγμές έντασης μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και υπαλλήλων ασφαλείας του πανεπιστημίου, για να επιτραπεί τελικά η είσοδος μόνο σε όσους είχαν ταυτότητες φοίτησης.