Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πριν από λίγους μήνες ο βουλευτής που διατηρούσε, σύμφωνα με το “πόθεν έσχες” του, δύο λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, μετέφερε σχεδόν όλα του τα χρήματα, αλλά και άλλα που προέκυψαν πιθανότατα από άλλες πηγές (π.χ. πώληση ακινήτου) σε τράπεζα του εξωτερικού.
Το όνομα του Κυριάκου Βελόπουλου περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών,…
αλλά και συζύγων τους που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011 την περίοδο μάλιστα που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Την περίοδο αυτή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ με συγκεκριμένες τραπεζικές κινήσεις άδειασε τους λογαριασμούς του και μετέφερε σχεδόν όλα τα χρήματά του σε ευρωπαϊκή τράπεζα.
Το ζήτημα φαίνεται να αποκτά τεράστιες διαστάσεις, καθώς το ποσό των 400.000 ευρώ είναι πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του που σύμφωνα με το “πόθεν έσχες” που υπέβαλε στη Βουλή το 2010.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε στο “πόθεν έσχες” του ότι σε μία τράπεζα διατηρούσε 37.547 ευρώ, σε μία άλλη 46.106 ευρώ, ενώ τα μετρητά του ήταν 145.000 ευρώ. Δηλαδή, συνολικά οι τραπεζικές καταθέσεις, μαζί με τα μετρητά δεν ξεπερνούσαν τις 230.00 ευρώ.
Η ενέργεια μάλιστα αυτή έρχεται σε μία περίοδο που το κόμμα του κ. Βελόπουλου ήταν από τους πρωτεργάτες της στήριξης του μνημονίου, αλλά και των συνεχών εκκλήσεων να μην μεταφέρονται χρήματα στο εξωτερικό ή να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που διοχετεύτηκαν έξω με το ξέσπασμα της κρίσης.
Απάντηση – διάψευση διά στόματος του βουλευτή
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μιλώντας στο ellispoint.gr διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα λέγοντας: “Δεν έχω στείλει πουθενά 400.00 ευρώ, δεν έχω συνηθίσει να απολογούμαι για πράγματα που δεν έχω κάνει”.
Πιο αναλυτικά, σε επίσημη ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: “Είναι 100.000 ευρώ το Μάρτιο και 100.000 τον Ιούνιο, τα οποία επεστράφησαν τον Αύγουστο.
Τα χρήματα αυτά βγήκαν στο εξωτερικό για επαγγελματική δραστηριότητα δεδομένου ότι διατηρώ εταιρεία στη Γερμανία όμως επεστράφησαν πίσω όλα τον Αύγουστο.
Πρόκειται για 200.000 ευρώ και όχι για 400.000 ευρώ και δεν είναι για εξαγωγή συναλλάγματος, είναι για εταιρεία. Τα χρήματα είναι όλα στην Ελλάδα και είναι νόμιμα και δηλωμένα στο πόθεν έσχες”.