Τροπολογία που εξισώνει τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζει η Κυβέρνηση προκειμένου να την εντάξει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Λίγες ημέρες μετά την ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχτεί «υπαλλήλους δύο ταχυτήτων», η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα του μισθολογικού καθεστώτος των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων .
Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «από 1.1.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών». Επιπροσθέτως, αναφορικά με το θέμα των υπερωριών, σημειώνεται πως: «ο αριθμός ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατα τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά της Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή του βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε να υπερβαίνει τις 52 ώρες μηνιαίως».
Να σημειωθεί ότι και πριν από περίπου μια εβδομάδα η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να φέρει την διάταξη σε προωθούμενη τότε Πράξη Νομοθετική Περιεχομένου.
Την απέσυρε όμως με το σκεπτικό ότι «δεν είναι το κατάλληλο timing». Σύμφωνα δε με πληροφορίες υπήρξε τότε κόντρα μεταξύ του κ. Μπαλτάκου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς ο δεύτερος επιθυμούσε να εξομοιωθούν οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής με αυτές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Τελικά, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι επικράτησε η άποψη του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης ο οποίος επιθυμούσε ίδιες αποδοχές για υπαλλήλους Βουλής και υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: protothema.gr