Περαιτέρω, όπως έγινε γνωστό από κύκλους της ΛΑΡΚΟ, το δικαστήριο έκανε δεκτό ένα εκ των βασικών επιχειρημάτων που είχαν αναπτύξει κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, στις 20 Νοεμβρίου, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΛΑΡΚΟ, Τατιάνα Τσιρακοπούλου και Φίλιππος Φιλιππόπουλος, ότι, δηλαδή, η ΔΕΗ δεν διακινδυνεύει τυχόν απαιτήσεις της έναντι της ΛΑΡΚΟ.
Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση κατάσχεσης, κρίνοντας ότι «από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν πιθανολογήθηκε ότι η οφειλέτρια πρόκειται να εκποιήσει υφιστάμενα περιουσιακά της στοιχεία […]. Συνεπώς, ανεξαρτήτως της υπάρξεως, ή μη, της απαιτήσεως που αναφέρεται στην αίτηση πρέπει αυτή (η αίτηση) να απορριφθεί για έλλειψη επικείμενου κινδύνου η συνδρομή του οποίου αποτελεί τη μία βασική προϋπόθεση για την παροχή της αιτούμενης προσωρινής δικαστικής προστασίας».
Ως εκ τούτου, το δικαστήριο έλαβε την απορριπτική του απόφαση, χωρίς να χρειασθεί να εξετάσει τα προβαλλόμενα από τη ΛΑΡΚΟ επιχειρήματα, βάσει των οποίων αμφισβητούνται οι απαιτήσεις της ΔΕΗ, για καθυστερούμενες -κατά τη ΔΕΗ- οφειλές από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΡΚΟ έχει προσφύγει για την υπόθεση αυτή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καταγγέλλοντας «υπέρογκες και αυθαίρετες χρεώσεις που της έχει επιβάλει η ΔΕΗ».
Μάλιστα, η Αρχή έχει ήδη εκδώσει προσωρινή απόφαση, με την οποία έγιναν δεκτές οι κυριότερες αιτιάσεις της ΛΑΡΚΟ και ορίσθηκε από τη ΡΑΕ προσωρινή τιμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη ΛΑΡΚΟ τα 50 ευρώ/MWh, ποσό σημαντικά μικρότερο απ’ αυτό που τη χρέωνε η ΔΕΗ.
Ήδη, η ΔΕΗ και η ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του τιμολογίου χρέωσης, όπως επιβάλλει η ΡΑΕ.
Πηγή: tovima.gr