Με άρθρο τους ΤαΝέα τον αποκαλούν “νεοσταλινικό” και “μαοϊκό”.
Νέο επεισόδιο στην κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΔΟΛ και την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ξέσπασε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματική αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος πως «το πιο συμπαγές και σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το Mega και το πρωί από ΤΑ ΝΕΑ».
Σήμερα ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ηλιας Κανέλλης με το άρθρο του που έχει τίτλο «Ο ποπ πρόεδρος και οι πατερούληδες της Κουμουνδούρου» απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα γράφοντας «Ο Τσίπρας βλέπει ως σταλινικό τον Τύπο που του ασκεί κριτική, αλλά δεν βλέπει ότι στο κυνήγι της εξουσίας τον συντροφεύουν νεοσταλινικές ύαινες, οι οποίες του υπαγορεύουν την πολιτική εκφοβισμού μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακόμα και γελοιογράφων, αλλά και απειλή ενός ρεβανσισμού στους μνημονιακούς εκτελεστές συμβολαίων με την Τρόικα».
Ο αρθρογράφος αναρωτιέται πως μπορεί μία εφημερίδα, ένα κανάλι, ένας οργανισμός ενημέρωσης να έχει σχέση με ένα σύστημα εξουσίας που στηρίχθηκε στη χειραγώγηση και στον συστηματικό διωγμό των αντιπάλων του ή της εξόντωσης των αντιφρονούντων. Προσθέτει πως ΤΑ ΝΕΑ, μία εφημερίδα με σαφές ιδεολογικό προφίλ δεν μπορούν να μην ασκούν κριτική σε ένα κόμμα του οποίου οι θέσεις κινούνται μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και μίας νεφελώδους ευρωπαϊκότητας. «Δεν είναι χαρακτηριστικά της δημοκρατίας η κριτική, ο λόγος και ο αντίλογος, η αντιπαράθεση;». Προσθέτει μάλιστα πως τα Μέσα κρίνονται από του πολίτες και από τα κόμματα, αλλά δεν ανάγονται στον υπ΄ αριθμόν ένα εχθρό.
Το ποπ είδωλο που διέπρεψε ως συνδικαλιστής του μαθητικού και θαύμαζε τη σκέψη του Μάο
Και συνεχίζει την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας πως το θέμα με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάποιοι φοβεροί και τρομεροί εχθροί του, αλλά οι πολιτικές (μη) θέσεις του, οι αντιφάσεις του, η αδυναμία του να προσδιορίσει με σαφήνεια (και αριθμούς) μια ενδεχόμενη κυβερνητική πολιτική του. Τον χαρακτηρίζει ποπ είδωλο και αναφέρεται στην πορεία που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας από συνδικαλιστής του μαθητικού έως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως εκτόπισε τον ευρωπαϊστή Μιχάλη Παπαγιαννάκη και έπεισε τον Αλέκο Αλαβάνο πως είναι ο στενότερος συνεργάτης του ώσπου τον υποσκέλισε, συνέβαλλε στη μετάλλαξη του άλλοτε ανανεωτικού κόμματος της Αριστεράς, ενσωμάτωσε στο κόμμα ετερόκλητα κινήματα και μετά την κρίση υποκατέστησε το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο του λαϊκού πολυσυλλεκτικού κόμματος.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας συνεχίζει υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως είναι θαυμαστής της σκέψης του Μάο, ωστόσο αναφέρει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλοτέχνησε ένα Μάο α λα καρτ, βολικό των απόψεων, αφού υποστηρίζει πως πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και τη νομενκλατούρα, ωστόσο όταν του λένε πως ο Μάο ήταν αυταρχικός ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η πρόθεση του ήταν καλή. Στο άρθρα αναφέρεται μάλιστα πως όταν του λένε «Οι καλές προθέσεις του στρώθηκαν με 38 εκατομμύρια νεκρούς, περισσότερους και από όσους άφησε ο Χίτλερ» εκείνος απαντάει «Ε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Μάο με τον Χίτλερ. Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν ένα τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν ως κέντρο σκέψης τους τον άνθρωπο».
Και συνεχίζει ο αρθρογράφος γράφοντας «Μπράβο στον κύριο Τσίπρα που έχει στο κέντρο της σκέψης του τον άνθρωπο, γιατί εκείνος είναι που μετράει γι αυτό και ο κ.Τσίπρας εκτιμά όπως λέει τον Λένιν, τον Τσε και τον Ρούζβελτ. Βεβαίως προσθέτει «ξέρουμε τι ήταν ο Ρούζβελτ και τι σφαγές3 έκανε…». Μαιστα ο άνθρωπος του New deal και της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης αποκαλείται από τον Αλέξη Τσίπρα σφαγέας. Σαιξπηρική Τρικυμία σε ποπ αποχρώσεις».
Οι νεοσταλινικές ύαινες που συντροφεύουν τον Τσίπρα στο κυνήγι της εξουσίας
Τα ΝΕΑ επιτίθενται και στους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως μπορεί η σκέψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να είναι «flower power», ωστόσο το κόμμα δεν είναι απαλλαγμένο από «διάφορες νεοσταλινικές ύαινες» που περιβάλλουν τον αρχηγό.
Μάλιστα αυτές«οι ύαινες» είναι που του υπαγορεύουν ορισμένες από τις κεντρικές επιλογές που λαμβάνουν τη διάσταση καμπάνιας:
Τη δαιμονοποίηση των μίντια
Τον εκφοβισμό ως κόμμα μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακόμα και γελοιογράφων
Την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος μιας κοινωνίας
Την έμμεση απειλή ενός ρεβανσισμού στους μνημονιακούς εκτελεστές συμβολαίων με την Τρόικα.
Πηγή: iefimerida.gr