Ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης των παράνομων δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με νέα ονόματα να αναμένεται να μπουν στο «κάδρο» των ερευνών, με νέα εντάλματα σύλληψεις και ποινικές διώξεις να είναι προ των πυλών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.
Τουλάχιστον τρία νέα γνωστά ονόματα, από τον επιχειρηματικό και τον εφοπλιστικό χώρο, ελέγχονται, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ επί διοικήσεως του Άγγελου Φιλιππίδη, καθώς οι έρευνες της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου συνεχίζονται.
Πέραν των περιπτώσεων των Δημήτρη Κοντομηνά, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του ζεύγους Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, που απασχολούν την ανάκριση, η εισαγγελική λειτουργός εξετάζει και άλλα μεγάλα δάνεια που δόθηκαν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Πρόκειται για χορηγήσεις, που έχουν απασχολήσει και τις εποπτικές αρχές της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει βάλει στο μικροσκόπιο του ελέγχου δεκάδες δάνεια, που κρίνει ότι δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις, επαρκείς εξασφαλίσεις και κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής.
Εισαγγελέας και ανακριτής «ξεσκονίζουν» λογαριασμούς και περιουσίες των ήδη εμπλεκομένων, καθώς έχουν στα χέρια τους στοιχεία που τους οδηγούν σε υποψίες για δωροδοκίες και μίζες εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία διακινήθηκαν στο παρασκήνιο των δανειοδοτήσεων και των συμβάσεων, που χαρακτηρίζονται στο εισαγγελικό πόρισμα «ως απάτες».
Το «Έθνος της Κυριακής» κάνει λόγο για 14 περιπτώσεις δανειοδοτήσεων από το Τ.Τ. οι οποίες, με παραγγελία του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, αναμένεται να γίνουν «φύλλο και φτερό».
Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν οτι επίκειται η άσκηση νέων ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που θα βασίζεται σε στοιχεία από δεύτερο – συμπληρωματικό πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος.
Το δεύτερο πόρισμα Νικολούδη αφορά δάνεια 104.700.000 τα οποία η διοίκηση της Τραπεζας έδωσε από τις 21/1/2009 έως 8/4/2009, σε τρεις εταιρίες ακινήτων, που κρύβονται πίσω από οff shore εταιρίες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά πρόσωπα που φέρονται ως δικαιούχοι των εταιριών.
Τα κεφάλαια αυτά, σύμφωνα με την Αρχή, μεταφέρθηκαν με εμβάσματα στην Κύπρο σε θυγατρικές εταιρίες των δανειοληπτών ενώ η μεταφορά των κεφαλαίων έγινε μέσω της ίδια τράπεζας, οι υπηρεσίες της οποίας απέστειλαν τα σχετικά εμβάσματα των πιστούχων εταιριών στις θυγατρικές τους.