Όταν το Newsbomb.gr έφερνε στο φως τον τεράστιο πλούτο της χώρας σε υδρογονάνθρακες κάποιοι μας χαρακτήριζαν «γραφικούς».
Όταν ο Κώστας Χαρδαβέλλας με αναλυτικά ρεπορτάζ αποκάλυπτε τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο, Ιόνιο και Κρήτη, κάποιοι τον αποκάλεσαν ψεύτη, ακόμα και τρελό.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Θ. Πάγκαλο να επιτίθεται στον Κ. Χαρδαβέλλα από τη Βουλή και να τονίζει ότι δεν υπάρχουν υδρογονάνθρακες;
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Γ. Παπανδρέου να «διαρηγνύει τα ιμάτιά του» και να λέει με περίσσιο θράσος πως όλα αυτά είναι ψέματα και πως δεν υπάρχει τίποτα «κάτω από τα πόδια μας».
Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού από το υπουργείο Περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν απόλυτα το Newsbomb.gr και δικαιώνουν όλους εμάς τους «τρελούς» και «γραφικούς» που φωνάζαμε για την ύπαρξη υδρογονανθράκων.
Τα στοιχεία των ερευνών που θα έρχονται στο φως σταδιακά είναι σύμφωνα με πληροφορίες πιο ενθαρρυντικά από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις.
Δικαίωση δια στόματος Σαμαρά
Ο κ. Σαμαράς μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε λόγο για ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και το Ιόνιο.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε έσοδα ύψους έως και 150 δισ. ευρώ σε βάθος 25-30 ετών από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Στο τραπέζι ης συζήτησης υπό τον Πρωθυπουργό τέθηκαν θέματα που αφορούν στην ύπαρξη υδρογονανθράκων αλλά και στη συμφωνία ΔΕΠΑ-GAZPROM για μείωση 15% στην τιμή του φυσικού αερίου.
Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Οι έρευνες έγιναν από τη νορβηγική εταιρεία PGS και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η ερμηνεία των δεδομένων που προέκυψαν. Εκτιμάται πάντως ότι οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.
Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Εντός του 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για παραχώρηση 10 – 15 περιοχών για έρευνες.
newsbomb.gr