Σε κλίμα γενικής αμηχανίας και μιας επιφυλακτικότητας όχι και τόσο “συγκεκαλυμμένης” έγινε η συνεδρίαση του 10μελούς συμβουλίου, με τις διαφωνίες, όσον αφορά τη λίστα που εστάλη στις Βρυξέλλες, όταν δεν έλαβαν τη μορφή της “γκρίνιας” να πάρουν εκείνη των “διευκρινιστικών ερωτήσεων.
Στις περισσότερες ενστάσεις, οι οποίες αφορούσαν επιμέρους εξηγήσεις έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας την όλη αντιπαράθεση ως “εποικοδομητικό διάλογο”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις, με το Μέγαρο Μαξίμου να χαρακτηρίζει τον διάλογο εποικοδομητικό.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, όλοι οι συμμετέχοντες υπουργοί εξέφρασαν τη γνώμη του για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει στο εξής η κυβέρνηση αναφορικά με το νομοθετικό έργο.
Σε ερώτηση για το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία για την 4μηνη παράταση, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος απάντησε πως αυτό δεν έχει αποφασιστεί και ίσως να μην χρειαστεί καν.
Ο ίδιος αξιωματούχος προσέθεσε πως το σημαντικό είναι η υπερψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των εταίρων.
«Το κείμενο που εστάλη δεν πρόκειται περί μέτρων δεν έχει σχέση με μνημόνια. Είναι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με κάποιες ενστάσεις ως προς το χρόνο υλοποίησής τους. Υπάρχουν μέσα σε αυτό, όλοι οι βασικοί πυλώνες της Θεσσαλονίκης. Τέλος τα μνημόνια, κι αυτό προκύπτει από το κείμενο» δήλωσε από την πλευρά του, μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.