Περίσσεψε η οργή κατά τη σημερινή διαδήλωση που έγινε στην Καμπούλ για την άτυχη 27χρονη Farkunda η οποία, στις 22 Μαρτίου, κυριολεκτικά κατασπαράχθηκε από το φανατισμένο πλήθος το οποίο την κατηγόρησε για «μαγεία» αλλά και για το ότι έκαψε ένα Κοράνι, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ήταν ανακριβές, όπως επιβεβαίωσαν και οι επίσημες Αρχές της χώρας.
Εκατοντάδες ανδρών και γυναικών ένωσαν τις φωνές τους απαιτώντας δικαιοσύνη για τη γυναίκα που πέθανε με τον πλέον μαρτυρικό τρόπο εξ αιτίας ενός όχλου που, τυφλωμένο από την «πίστη», δεν δίστασε να προβεί σε αγριότητες που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές του Μεσαίωνα.
Καθηγήτρια θρησκευτικών η ίδια η γυναίκα, έπεσε θύμα μιας ζωώδους μανίας δεκάδων έξαλλων ατόμων που την έπιασαν έξω από ένα γνωστό τζαμί, την κτύπησαν, την έριξαν από την οροφή ενός κτιρίου, πέρασαν ένα αυτοκίνητο πάνω από το σώμα της και στη συνέχεια το έκαψαν σε μεγάλη φωτιά και, αφού το έσυραν επί 300 μέτρα, το πέταξαν σε ποτάμι.
Ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ήδη δήλωσαν πως, όπως προέκυψε, η 27χρονη δεν είχε διαπράξει τίποτε από όσα της καταλόγισαν και ήδη προχώρησε σε 13 συλλήψεις πολιτών που συμμετείχαν στο λιντσάρισμα της Farkunda αλλά και 13 αστυνομικούς οι οποίοι, παρ’ ότι βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση από την κτηνωδία, παρακολουθούσαν απαθείς, επικαλούμενοι κατά την απολογία τους πως «ήταν αδύνατον να πράξουν ό,τιδήποτε καθώς ο όχλος ολοένα γινόταν και μεγαλύτερος».
Με δάκρυα στα μάτια αλλά και την οργή στο βλέμμα, γυναίκες που κράτησαν το φέρετρο της Farkunda ζήτησαν ανοικτή δίκη και πραγματική απονομή δικαιοσύνης στους υπαιτίους.
«Είμαι μουσουλμάνος αλλά το Κοράνι πουθενά δεν λέει να καίμε ανθρώπους», δήλωσε ένας άνδρας στο Associated Press το οποίο κάλυψε την κηδεία της Farkunda.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη προγραμματίζονται περισσότερες και πολύ μεγαλύτερες διαδηλώσεις για το συγκεκριμένο συμβάν το οποίο συγκλόνισε ακόμη και την συντηρητική κοινωνία του Αφγανιστάν, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας Ashraf Ghani΄ο οποίος έχει εκφραστεί υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, δεσμεύτηκε δημόσια για βαθιά διευρεύνηση του θέματος και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αποτρόπαιο».