Υλικά
2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 μεγάλη σκ. σκόρδο (ή 2 μικρές)
¼ φλ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα (ή κουκουνάρι)
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα (ή μισή μισή με πεκορίνο)
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
500 γρ. spaghetti (No 6 ή No 7)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το σκόρδο και τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε.
2. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι για να ανακατευτούν καλύτερα.
3. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.
4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο όλο μαζί ή σταδιακά αν έχει υποδοχή το μπλέντερ μας.
5. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα πέστο.
6. Ανακατεύουμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια και σερβίρουμε.