Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο (450 γραμμ.)
500 γραμμ. φέτα
500 γραμμ. φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
10 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
5 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
1. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί για πίτα. Στρώνουμε ακτινωτά 6 από τα φύλλα κρούστας ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά και όλα μαζί τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
3. Ανακατεύουμε τη γέμιση καλά και την αδειάζουμε στα στρωμένα φύλλα. Την απλώνουμε με κουτάλι για να είναι ισόπαχη και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των κάτω φύλλων που εξέχουν.
4. Ένα ένα στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, καλύπτοντας την πίτα με όσα εξέχουν. Έπειτα τη χαράζουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5. Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο νερό και ψήνουμε την κρεμμυδοτυρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα και 10΄, έως ότου ροδίσει καλά.
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 70 λεπτά
Πηγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου