Υλικά
250 γρ. πενάκι
100 γρ. γραβιέρα γλυκιά (π.χ. Κρήτης)
100 γρ. πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί
100 γρ. φέτα
4 φέτες μπέϊκον
1 λίτρο γάλα
3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε το ζυμαρικό μας 3-4 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώνουμε και φυλάμε στην άκρη. Στο μεταξύ τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα κίτρινα τυριά και με τα χέρια μας σπάμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτι,ψιλοκόβουμε και το μπέϊκον. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια (δεν λερώνουμε άλλη κι αυτό όφελος είναι) βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο στην αρχή και ανακατεύουμε,σε μέτρια φωτιά ως να πήξει και να έχουμε μια ελαφρώς πηχτή μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο τα τυριά το μπέϊκον και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε
να ενωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε κατά τα γούστα μας. Προσοχή στο αλάτι γιατί μπορεί τα τυριά μας να είναι αλμυρά, οπότε δοκιμάζουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε τριμμένη φρυγανιά και μεταφέρουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με γλυκιά πάπρικα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180οC. Μόλις περάσουν 30 λεπτά βγάζουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένα τυριά, τόσο όσο να κάνει μια κρούστα. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.