Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας (περιέχει 11-12 φύλλα)
½ φλ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
2 κ.σ. γάλα (για την επιφάνεια της πίτας)
Για την γέμιση:
φέτα 500 γρ. (ξαρμυρισμένη)
ανθότυρο 150 γρ.
4 κ.σ. γιαούρτι (4% λιπαρά)
2 αυγά
½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ μπολ πατάω με το πιρούνι τα τυριά να λιώσουν κι ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης ωσότου δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
2. Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος ή pyrex ξεκινάω να στρώνω τα μισά από τα φύλλα κρούστας (6 από αυτά) διπλωμένα στα δύο κι αλείφοντας τα ένα-ένα με το ελαιόλαδο.
3. Κατόπιν στρώνω την γέμιση στην επιφάνεια της πίτας και συνεχίζω το στρώσιμο και το λάδωμα των υπόλοιπων φύλλων.
4. Χαράσσω την τυρόπιτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, αλείφω την επιφάνεια της με το γάλα και φουρνίζω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 50’.