Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
Σπρέι μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με σκόρδο και μαϊντανό
1-1 / 2 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου
2/3 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κονσέρβα φασόλια τσίλι, αστράγγιστα
1 κονσέρβα ώριμες ελιές κομμένες και στραγγισμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1-1 / 2 φλιτζάνια τεμαχισμένα τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
Τρίψε και τρύπησε τις πατάτες εξωτερικά.Άλειψέ τες με το σπρέι μαγειρικής και τρίψτες εξωτερικά με το αλάτι με σκόρδο και μαϊντανό.Βάλτες στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε τες σε δυνατή φωτιά για 18-22 λεπτά.Κόψε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος.Καθάρισε τες μέσα και κράτα την ψίχα τους για άλλη χρήση.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το κοτόπουλο και τη σάλτσα μπάρμπεκιου.Γέμισε τες μέσα με το μείγμα και στην κορυφή πρόσθεσε τα φασόλια, τις ελιές και τα κρεμμύδια.Πασπάλισε με τριμμένο τυρί και ψήστες στο φούρνο στους 180° C για 10-12 λεπτά.Σέρβιρε με ντομάτα και κρέμα γάλακτος.