Υλικά
400 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή ανάμεικτο
200 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. κουκουνάρι
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αυτός ο χαλβάς είναι της υπομονής….
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τα κουκουνάρια. Αφού τα σωτάρουμε λιγουλάκι και έχοντας συνέχεια τη θερμοκρασία στο 1 ή 2 (πάρα πολύ χαμηλά δηλαδή) ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και τα ξεχνάμε για μία ώρα περίπου. Ρίχνουμε κανένα ανακάτεμα στο μεταξύ, σκοπός είναι να μείνει ανοιχτόχρωμος ο χαλβάς για αυτό και η τόσο χαμηλή θερμοκρασία.
Στην ώρα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση αυξάνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το σιμιγδάλι και προσεκτικά ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να πήξει και μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα, αφήνουμε να φουσκώσει και να κρυώσει.
Χτενίζουμε με πηρούνι όλο το χαλβά να αφρατέψει και σερβίρουμε έτσι σε πιατάκι.