Διασώζονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης – σταδιακά έως τα 67 και τα 62 για μειωμένη ή πλήρη με 40 χρόνια ασφάλισης, αλλά και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων-όσοι ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία κατά τις 19 Αυγούστου 2015 είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας, όπως ορίζεται στο πολυνομοσχέδιο.
Ειδικά όπως αναφέρουν Τα Νέα, για τους δημοσίους υπαλλήλους στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται τα εξής:
Βασική και αναλογική σύνταξη δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση που έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία από 1ης Σεπτεμβρίου 2015 και μετά. Συντάξεις που έχουν κανονιστεί αντίθετα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Ν. 3865/2010 αναπροσαρμόζονται από την αρμόδια Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την ημερομηνία έναρξης καταβολής της σύνταξης.
Στο Δημόσιο το κατώτατο όριο σύνταξης δεν έχει εφαρμογή για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία από 1ης Ιουλίου 2015 και μετά και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους. Οι παραπάνω ασφαλισμένοι μέχρι τη συμπλήρωση του προαναφερόμενου ορίου ηλικίας λαμβάνουν το ποσό της σύνταξης που αναλογεί στα έτη ασφάλισής τους κατά περίπτωση. Οι παραπάνω διατάξεις δεν έχουν εφαρμογή για όσους είναι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας καθώς και όσους λαμβάνουν σύνταξη ως παθόντες στην υπηρεσία.
Το ποσό του κατώτατου ορίου σύνταξης που ισχύει από τις 19 Αυγούστου 2015 παραμένει αμετάβλητο μέχρι την 31 Αυγούστου 2021.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους.