Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας (για γλυκά)
800 γρ. ψίχα κολοκύθας τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
3 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
1 φλ. σταφίδες
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 φλ. ζάχαρη καστανή
1 φλ. ελαιόλαδο
2 βανίλιες
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Μισό κουτ. γλ. κανέλα
Μισό κουτ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Μισό κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
Λίγα γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κολοκύθα με το ρύζι, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το σουσάμι, τις σταφίδες, το γαρύφαλλο σε σκόνη, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα τρυπητό και τοποθετούμε από κάτω ένα μπολ
Βήμα 3
Αφήνουμε για μισή ώρα να στραγγίξει και κρατάμε το ζουμί του
Βήμα 4
Αφήνουμε για μισή ώρα να στραγγίξει και κρατάμε το ζουμί του
Βήμα 5
Βάζουμε το 1/3 της γέμισης και βάζουμε 4 φύλλα λαδωμένα από πάνω
Βήμα 6
Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και βάζουμε άλλα 4 φύλλα λαδωμένα
Βήμα 7
Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο στο καθένα
Βήμα 8
Περιχύνουμε την πίτα με το ζουμί που κρατήσαμε
Βήμα 9
Περιχύνουμε την πίτα με το ζουμί που κρατήσαμε
Βήμα 10
Πηγή : nostimada.gr