Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού
3 μήλα (ένα κόκκινο, ένα πράσινο, ένα κίτρινο) καθαρισμένα
1 κ.σ. γαλέτα (για να απορροφήσει τα υγρά του μήλου)
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (αγελάδος)
Εκτέλεση
1.Απλώνουμε ένα φύλλο της ζύμης κουρού (η συσκευασία περιλαμβάνει δύο) σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη ταρτιέρα. Κόβουμε ότι περισσεύει από την περιφέρεια και το κρατάμε στην άκρη. Απλώνουμε την γαλέτα στην επιφάνεια της ζύμης.
2. Κόβουμε τα μήλα στην μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες των μήλων στην επιφάνεια της τάρτας περιμετρικά μέχρι να την γεμίσουμε.
3. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
4. Με την ζύμη που περίσσεψε και την βοήθεια ενός κουπάτ σχηματίζουμε αστεράκια ή άλλα σχεδιάκια για να στολίσουμε την επιφάνεια της τάρτας. Ρίχνουμε ομοιόμορφα τo λιωμένο βούτυρο πάνω από την τάρτα.
5. Σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω αντίσταση) ψήνουμε την τάρτα στους 180°C για 50’ ωσότου ροδοκοκκινίσει και μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρούμε την τάρτα από τον φούρνο και περιμένουμε 15’ μέχρι να την σερβίρουμε προκειμένου να γίνει χλιαρή ενώ κατόπιν την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!