Υλικά
1 κιλό μοσχάρι φέτα από μπούτι ή πλάτη (4 άτομα). (σ.σ. ή νουά)
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο (σ.σ. ή κομένο σε ροδέλες)
1-2 σκάρδες (σ.σ. σκελίδες) σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 ποτηράκι λάδι
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
Αλάτι-πιπέρι – γαρύφαλλο – μοσχοκάρυδο (λίγο)
1 φύλλο δάφνη (προαιρετικά)
1 κιλό μακαρόνια νούμερο 1
Εκτέλεση
Καθαρίσουμε και πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Σε ρηχή κατσαρόλα (νταβά) βάζουμε το κρέας και το λάδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά (1-2 γυρίσματα). Βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα (2 γυρίσματα) να ροδίσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί. Μόλις στύψει βάζουμε τα μυρωδικά, την ντομάτα και νερό αρκετό (2-3 ποτήρια).
Το μυστικό της συνταγής είναι στο σιγανό τσιγάρισμα και στο να μην το πνίξουμε στο νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που απομένει τα μακαρόνια.
(σ.σ.)Θέλει καλό τυρί τριμμένο (αν βρείτε το σπάνιο “Μανούρι τση Κέρκυρας” ή Padano) και κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου.