Υλικά
Για τους κεφτέδες
μισό κιλό κιμά γαλοπούλας
2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
2 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.γλυκού ξερή ρίγανη
1 κ.γλυκού worcestershire sauce
πιπέρι
μισό κ.γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζ. φέτα σε κύβους
ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για τη σος
3/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Εκτέλεση
Για τους κεφτέδες: Βάλε όλα τα υλικά των κεφτέδων σε μεγάλο μπολ και ζύμωσέ τα. Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια πλάθοντας με τα χέρια να γίνουν σφιχτά. Πίεσε απαλά ένα κομματάκι φέτα μέσα σε κάθε κεφτέ και ξαναπλάσε να “κρυφτεί” το τυρί. Βάλε λάδι στο τηγάνι όσο να καλύψεις τον πάτο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας) και ζέστανέ το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ψήσε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σέρβιρέ τους ζεστούς.
Για τη σος: Βάλε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε μαζί με τους κεφτέδες.