Υλικά
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό (βρείτε κάποιο που να βράζει γρήγορα)
½ κιλό φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια (που πρέπει να έχει ξεπαγώσει από το βράδυ)
Αλάτι και πιπέρι
6 ψιλοκομμένες αντσούγιες (θα τις βρείτε στο super market σε βαζάκι με ελαιόλαδο)
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Μισό βαζάκι μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσια
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καταρχήν βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν για να είναι έτοιμα σε 20’. Αφού πλύνετε λίγο τα φιλετάκια κοτόπουλου τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι που θα έχει ζεστάνει το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο και τις αντσούγιες μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει, για τρία περίπου λεπτά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα (το σκόρδο, τα ντοματάκια, τις ελιές, την κάπαρη και την κόκκινη πιπεριά). Μαγειρεύετε ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά. Ανακατέψτε μαζί με τα ζυμαρικά που θα είναι έτοιμα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip: Λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ενισχύει πάντα κάθε πιάτο με ζυμαρικά.
Πηγή:in2life.gr