“Είναι απολύτως λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια”, τόνισε ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.
Μιλώντας στην “ΕΡΤ” τόνισε ότι απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανασφάλεια στο χώρο των ΜΜΕ και απλήρωτοι εργαζόμενοι ή υποαπασχολούμενοι υπάρχουν πολλά χρόνια.
Ο ίδιος χαρακτήρισε “δύσκολη” την διαδικασία δημοπράτησης των αδειών ενώ για τις χθεσινές συζητήσεις με τους υπερθεματιστές σημείωσε ότι αντικείμενο τους ήταν το διαδικασιτικό. “’Ήταν μια εναρκτήρια συνάντηση σε άλλη βάση, γιατί για πρώτη φορά είχαμε μπροστά μας νομίμως αδειοδοτούμενους, τηλεοπτικούς σταθμούς, προσωρινούς βέβαια υπερθεματιστές, που συμμετείχαν σε διαδικασία που οργάνωσε το δημόσιο”.
Σχετικά με το αίτημα των τεσσάρων να μην καταβληθεί η πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι “εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές. Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου”.
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τόνισε ότι οι περιφερειακές άδειες θα προχωρήσουν, πρέπει όμως να έχει προηγηθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ.
Επιπλέον χαρακτήρισε άκαιρη, προς το παρόν, τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με μια κοινή υπουργική απόφαση, ότι για να γίνει αυτό απαιτείται αύξηση της διαφημιστικής αγοράς, που τώρα εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια, τόνισε.
Διευκρίνισε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει τώρα, γιατί αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να δοθεί έμφαση στη συγκρότηση του ΕΣΡ, την προκήρυξη των περιφερειακών σταθμών, των ραδιοφωνικών σταθμών και να δοθεί η μάχη καταπολέμησης του τέταρτου πυλώνα της διαπλοκής αυτών των διαφημιστικών επιστροφών.