Υλικά
- 6 μέτριες πατάτες
- 4 αυγά
- 1/2 βαζάκι πίκλες αγγουράκι τουρσί (περίπου 12-15 κομμάτια)
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 250 γρ. μαγιονέζα
- μαϊντανό
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- λάδι – ξύδι
- αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τις κόβουμε κομάτια μέσα στο μπωλ που θα αποθηκεύσουμε την πατατοσαλάτα μας.
- Βράζουμε τα αυγά 10′.
- Κόβουμε σε ροδέλες τις πίκλες, το κρεμμύδι και τ’ αυγά σε μέτρια κομμάτια, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα ανακατέβουμε με τις πατάτες.
- Ρίχνουμε και ανακατέβουμε τη μαγιονέζα.
- Σ’ ένα σέικερ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και την ρίγανη και αφού ανακαινίσουμε καλά περιχύνουμε την πατατοσαλάτα μας, προσέχοντας να ανακατευτεί ομοιόμορφα.