«Μέχρι στιγμής έχουν ήδη καταγραφεί 186.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και κάθε μέρα το ποσοστό ανεβαίνει. Όλοι όσοι θα έχουν στα χέρια τους το χαρτί αυτό, θα είναι με διασταυρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία. Και στο 10% θα τους βρούμε δουλειά. Δεν θα τους αφήσουμε στη παγίδα του επιδόματος».
Αυτό ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, για τα Δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης στις Περιφέρειες.
Παράλληλα, η κ. Φωτίου τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 25 εκατ. ευρώ για τα σχολικά γεύματα, που θα αναλογούν σε 72.000 μαθητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο 2017.
Πρόσθεσε δε, ότι από την Πέμπτη θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός, για τα 11.000 γεύματα που θα δίνονται κάθε μέρα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει θεσμός του κράτους.
«Πολιτική μας είναι να βρεθούν σε ένα δίχτυ προστασίας πολλαπλών μορφών, που θα εκπορεύεται από την κυβέρνηση και θα στηρίζεται από δήμους και περιφέρειες με απόλυτη διαφάνεια», τόνισε η κ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι «είναι υποχρέωση του κράτους να ξεφύγει από το ιδρυματικό ή επιδοματικό σχέδιο που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα για αυτές τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Η κ. Φωτίου, έκανε λόγο για «ένα γεωπληροφοριακό σύστημα ραχοκοκαλιά, που θα είναι συνδεδεμένο με όλες τις βάσεις δεδομένων και θα είναι on line στις οθόνες των 13 περιφερειών και των 325 δήμων της χώρας, με όλα τα επιδόματα να είναι διασυνδεδεμένα σε αυτό».