Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και η συνταγή απλή.
Προσοχή: Επιλέγουμε μικρά κολοκυθάκια, γιατί είναι πιο νόστιμα και συνήθως έχουν λιγότερα σπόρια. Το χρώμα τους πρέπει να είναι λαμπερό και έντονο και να μην έχουν ρωγμές ή χτυπήματα. Αν όταν τα ακουμπάμε στο φλοιό νιώθουμε σαν να μας τσιμπάνε μικρές βελόνες, τα κολοκυθάκια είναι φρέσκα.
Υλικά για 8-10 άτομα:
1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα
2 αβγά
4 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα ψιλοκομμένα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι
150 γρ. φέτα
1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο
Οδηγίες προετοιμασίας
Αφήνουμε εκτός ψυγείου τη ζύμη της τάρτας για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα χέρια για να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τη ρόκα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λαδωμένη στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. ή σε μακρόστενη παραλληλόγραμμη. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τη γεμίζουμε με το μίγμα της γέμισης.
Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια της τάρτας.