«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε απλώς το αυτονόητο. Ότι, το ζήτημα των εκλογών δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας γιατί ο πρόεδρος του κόμματος αντέδρασε στην προτροπή του Γερούν Ντάισλεμπλουμ για εκλογές το 2019.
Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου «οι πολίτες τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών» ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «το Σύνταγμα υπερβαίνει τις δημοσκοπήσεις».
Ερωτηθείς εάν «το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές τη φέρνει αντιμέτωπη με τους θεσμούς και την κοινωνία» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εκλογές από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς».
Αναφερόμενος στο «ο πρωθυπουργός έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων» ο κ. Γεωργιάδης προσυπογράφει λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων γιατί τους κάνει όλη τη “βρώμικη δουλειά”»
Οι απαντήσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ στις σχετικές ερωτήσεις στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Κύριε Γεωργιάδη γιατί η προτροπή Ντάισελμπλουμ, μέσω συνέντευξής του, για εκλογές το 2019 προκάλεσε την αντίδραση του αρχηγού της ΝΔ;
Θυμάμαι ακόμα τις εποχές που, όταν κάποιος Ευρωπαίος έλεγε να μη γίνουν εκλογές στην Ελλάδα το 2014, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Δραγασάκη μέχρι τον τελευταίο βουλευτή του κόμματος μιλούσαν για απαράδεκτη ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας. Τώρα δεν υπήρχε καμία ανάλογου ύφους και εντάσεως αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε απλώς το αυτονόητο. Ότι το ζήτημα των εκλογών δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους, αλλά ρυθμίζεται από το ελληνικό Σύνταγμα.
Κάτι αντίστοιχο, όμως, δεν δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις; Δηλαδή, τους πολίτες να μην προτιμούν, στην πλειοψηφία τους, πρόωρες εκλογές;
Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας θύμιζε ότι όταν οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος, Μιχαλολιάκος και Κουβέλης έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, το 65% των πολιτών ήταν αντίθετο στις πρόωρες εκλογές. Αυτό όμως δεν εμπόδισε αυτή την ανίερη συμμαχία να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με πρόσχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί το Σύνταγμα, υπερβαίνει των δημοσκοπήσεων.
Μήπως, εν τέλει, η στρατηγική της ΝΔ να ζητά, εδώ και δύο χρόνια περίπου, εκλογές ήταν λάθος στρατηγική που την έφερε αντιμέτωπη και με τους θεσμούς αλλά και με την κοινωνία που δεν θέλει εκλογές;
Ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εκλογές από την πρώτη ημέρα που εξελέγη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως προείπα, προκάλεσε εκλογές με πρόσχημα τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ, την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε στη Βουλή 167 έδρες -πολύ παραπάνω των 151 ή των 153 που έχει σήμερα ο κ. Τσίπρας- και ενώ η κοινωνία δεν ήθελε εκλογές. Παρά ταύτα, ενώ έκανε όλα αυτά κέρδισε τις εκλογές. Άρα, σε καμία περίπτωση το ότι ζητάμε εκλογές και το ότι κάποιες δημοσκοπήσεις λένε ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, δεν μας φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία. Γιατί παράλληλα οι ίδιες δημοσκοπήσεις έχουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με πάνω από 10 μονάδες.