Μεγαλοπρεπές άδειασμα στη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα επεφύλαξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συναντήθηκε με το προεδρείο της συνδικαλιστικής παράταξης «Ενότητα» που δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ.!
Σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές, «η συζήτηση επικεντρώθηκε σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σύγχρονου, υπεύθυνου και ρεαλιστικού συνδικαλιστικού λόγου”. Προσθέτουν δε πως “ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις θέσεις του προεδρείου της Ενότητας, ανέφερε ότι συμφωνεί με τους βασικούς άξονες και εξέφρασε την ικανοποίησή του».
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. “υπογράμμισε την πάγια θέση του κόμματος υπέρ ενός ανεξάρτητου, αδέσμευτου και ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού κινήματος. Συμπλήρωσε δε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της θέσεις και απόψεις που κινούνται στο πνεύμα της φιλελεύθερης και ανοιχτής οικονομίας και ταυτόχρονα διασφαλίζουν και προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας”.
Σημειώνεται πως η παράταξη Ενότητα – Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής έχει ως ιδρυτικά μέλη συνδικαλιστικά στελέχη του κλίματος του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους παραμένοντες στη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα να υποστηρίζουν στην “Α” ότι “ο ίδιος ο πρόεδρος έδωσε εδώ και καιρό τις ευλογίες του για τη διάσπαση και τη δημιουργία μιας νέας παράταξης”.
“Υπεύθυνες διεκδικήσεις”
Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην ιδρυτική της διακήρυξη η Ενότητα υποστηρίζει για το ασφαλιστικό πως “αυτό το ληστρικό κρατικό ισοπεδωτικό μοντέλο σοβιετικής έμπνευσης πρέπει να αντικατασταθεί μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης και καθιέρωση τριών πυλώνων ασφάλισης”…
Όσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα η συνδικαλιστική παράταξη δηλώνει μεν πως “στηρίζει απόλυτα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών”, αλλά “σε ένα πλαίσιο υπεύθυνης διεκδίκησης”… Κατά τα άλλα η Ενότητα ισχυρίζεται πως λειτουργεί “χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και έχει στόχο να αλλάξει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας”.
ΠΗΓΗ: avgi.gr