«Βιώνουμε το πιο στημένο, το πιο μαϊμού, το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ -και κινηματογραφικά, όχι μόνο πολιτικά- και αυτό γιατί; Γιατί ο κ. Καμμένος κρατά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ώστε να έχει ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλα τα προνόμια. «Και ο κ. Τσίπρας σε συμφωνία με τον κ. Καμμένο διατηρεί την πλειοψηφία, έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, και η ψήφος εμπιστοσύνης ταυτίζεται με τη δυνατότητά του να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Αυτό δήλωσε η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως «εάν ο κ. Καμμένος δεν ήθελε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών -που τη λέει «προσύμφωνο», κλείνοντας τα μάτια του μπροστά στην εικόνα του κ. Ζάεφ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το περασμένο καλοκαίρι- εκείνο που έπρεπε να κάνει κατ’ αρχάς ήταν να υπερψηφίσει τη πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ τον Ιούνιο.
«Δεν το έκανε. Τώρα έχει μια ευκαιρία να πει στους βουλευτές του να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση. Ούτε τώρα το κάνει».
Και συνέχισε η κ. Σπυράκη: «Τι χρεία έχομεν άλλων μαρτύρων; Η μια πράξη συνδέεται ακριβώς με την άλλη. Η μια πράξη ταυτίζεται με την άλλη. Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης αυτή η κυβέρνηση, αφού μάλιστα αυτή η ψηφοφορία προηγείται, δεν θα μπορεί να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Όμως την ψήφο εμπιστοσύνης θα την πάρει. Θα την πάρει από τους δανεικούς βουλευτές, από τους πρόθυμους βουλευτές και η υπόθεση θα τελειώσει εδώ. Ξέρετε, όταν είσαι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδος, έχεις μια σειρά προνόμια κοινοβουλευτικά. Δεν θέλω να μιλήσω για άλλα προνόμια. Θα μείνω μόνο στα κοινοβουλευτικά προνόμια».
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μοιραστώ τη δυστυχία του κ. Καμμένου που αποχωρίζεται το ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιεί κατά το δοκούν για να κάνει διάφορες προσωπικές και άλλες κινήσεις εντυπωσιασμού. Θα μιλήσω για την πολιτική.
«Η πολιτική, λοιπόν, λέει ότι ο κ. Καμμένος συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα να γίνουν και τα δυο. Και ο κ. Καμμένος να παραμείνει αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδος και έτσι να έχει τα κοινοβουλευτικά προνόμια που αντιστοιχούν σε αυτόν, και ο κ. Τσίπρας να έχει ψήφο εμπιστοσύνης που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει τις Πρέσπες».
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε επίσης ότι ο κ. Καμμένος δίνει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα και τόνισε: «Ο κ. Παπαχριστόπουλος που δίνει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση δεν διαγράφεται. Διαγράφεται ο κ. Παπαχριστόπουλος;
«Αυτό είναι a la carte αντιμετώπιση των βουλευτών με στόχο την παραμονή του κ. Τσίπρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι δάνειο δύο βουλευτών με στόχο την παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα. Ούτε ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγράφεται ούτε ο κ. Ζουράρις διαγράφεται.
«Και δεν διαγράφονται γιατί είναι μέρος της συμφωνίας. Για να μπορεί να έχει ο κ. Τσίπρας 151, το βράδυ της Τετάρτης -γιατί από ό,τι ξέρω θα το πάει και με συνοπτικές διαδικασίες.
«Όλο αυτό το θέατρο προφανώς υποτιμά τους πολίτες και δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για τη δυνατότητα των πολιτικών να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους, ειδικά όταν υπάρχουν πολιτικοί και βουλευτές που εξελέγησαν με άλλα κόμματα.
«Θα σας θυμίσω ότι η κ. Παπακώστα, ας πούμε, εξελέγη με τη ΝΔ. Ο κ. Δανέλλης εξελέγη με το Ποτάμι. Η κ. Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης εξελέγησαν με τους ΑΝΕΛ».
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσέθεσε πως μεγαλύτερη σημασία από όλα αυτά είναι ότι τα βλέπουν οι επενδυτές και στις εκθέσεις τους η Ελλάδα έχει περιέλθει σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας και αστάθειας.
«Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χτυπηθεί -και χτυπιέται ξανά- από τις Διεθνείς Αγορές που πρώτα ανεβάζουν τα επιτόκια και μετά αδιαφορούν να βάλουν έστω και ένα ευρώ στη χώρα μας. Όσο αυτή η κατάσταση παρατείνεται τόσο δεν μπορούμε να έχουμε ούτε ανάπτυξη ούτε δουλειές ούτε κεφάλι να σηκώσουμε. Αντιθέτως μπαίνουμε στη ζώνη του κινδύνου», συμπλήρωσε.
Επιπλέον υπογράμμισε: «Και επειδή στους ανθρώπους που μας βλέπουν τους ενδιαφέρει να έχουν δουλειά, καλύτερη δουλειά, καλύτερη αμοιβή, τους ενδιαφέρει να ανοίξουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, σας ρωτάω καθαρά:
«Ξέρετε κανέναν που να θέλει να επενδύσει από ένα ευρώ έως 1 δισ. ευρώ; Που θα έρθει σε μια χώρα με μια κυβέρνηση η οποία στηρίζεται σε τέτοια πλειοψηφία; Που θα έρθει σε μια χώρα με μια κυβέρνηση, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί και να πέσει;».