Έκανε τη διαφορά ή μήπως εξέφρασε το …κοινό αίσθημα, τουλάχιστον στον χώρο που διεξάγετο χθες και προχθές το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής;
Ο λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Γερουλάνο, που εμφανίστηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πρωί του Σαββάτου, έχοντας στο πέτο του την κονκάρδα του ΠΑΣΟΚ, με το όνομα, αλλά και τον πράσινο ήλιο, φαρδιά πλατιά πάνω της.
Δεν είχε μάλιστα λόγο να μην χαμογελά στον φακό, όταν τον απαθανάτισε, αφού κάθε άλλο παρά να την ‘κρύψει’ ήθελε. Για αυτό την φόρεσε άλλωστε. Οι απόψεις του Παύλου Γερουλάνου, εξάλλου, δεν είναι κρυφές. Και σε αντίθεση με τη σημερινή ηγεσία, είναι πολύ κοντά σε αυτές των ανθρώπων που πιστεύουν στο brand name του κόμματος που ίδρυσε πριν από 45 χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου…
Με την υπόκρουση του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου «Καλημέρα Ηλιε», το τραγούδι-κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Bella Ciao, έκλεισε το 2ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
Και τούτο παρά την απαγόρευση της κόρης του μεγάλου συνθέτη, (και για λίγο υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Μυρσίνης Λοΐζου η οποία από το 2011 έχει απαιτήσει να μην παίζει το τραγούδι σε κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικράτησε πανηγυρικό κλίμα καθώς το φετινό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ συνέπεσε με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.
Στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ απηύθυναν χαιρετισμό, η Φώφη Γεννηματά καθώς και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς.
Συνοδευόμενος από την Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Τίμμερμανς , χειροκροτούμενος από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου , χαιρέτισε τους πρώην προέδρους , Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και ηγετικά και ιστορικά στελέχη και υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές.
Παρόντων των παιδιών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο και Αντρίκο και τα εγγόνια του, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε με την ορχήστρα και χορωδία Μαντολινάτα Ελλάδος και τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ε. Δάββου, Α. Κορωναίο και Π. Κοντό που απέδωσαν αποσπάσματα από το Μαουτχάουζεν, και γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Πηγή: matrix24.gr, iefimerida.gr