“Ατυχη στιγμή” χαρακτήρισε τη συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας Πέτρος Κόκκαλης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.
“Ο παππούς μου ήταν υπουργός, στην πιο βαθιά οικογένεια υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα. Είναι δική μου ανάγκη και της κίνησης που εκπροσωπώ να προτείνουμε λύσεις στη βάση ενός παγκόσμιου σχεδίου. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν δημοτικός σύμβουλος στο Πειραιά και εκεί είδα τη σημασία που έχει η ενεργός εμπλοκή με τα κοινά”, δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.
Όπως υπογράμμισε, “Ο πατέρας μου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες του εθνικού προμηθευτή. Ηγείται ενός μεγάλου ομίλου οι πωλήσεις του οποίου προς το κράτος είναι γύρω στα 4 δισ. ευρώ, μιλάμε για 0,007% των εθνικών προμηθειών. Αναφέρεται το όνομά μου σε κάποια λίστα, δεν έχω κάποια off shore και δεν θα γινόμουν υποψήφιος αν είχα οποιοδήποτε ασυμβίβαστο”.
Για τη συνάντηση Κουρουμπλή-Αμβρόσιου τόνισε ότι “Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης είναι η πρόοδος που συντελέστηκε στον τομέα των δικαιωμάτων, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι μια σπουδαία κατάκτηση. Ήταν μια άτυχη στιγμή του κ. Κουρουμπλή η συνάντησή του με τον Αμβρόσιο και πρέπει ο ίδιος να το εξηγήσει. Η Εκκλησία έχει σπουδαίο κοινωνικό ρόλο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας. Η σύγχυση των ρόλων είναι πρόβλημα και πρέπει να σταματήσει”.
Για την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: “Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου που ξεκινά από την σοσιαλδημοκρατία και φτάνει στη ριζοσπαστική αριστερά και το χώρο της οικολογίας. Απέναντι στην άνοδο της σκοταδιστικής δεξιάς και της σκληρής λιτότητας χρειάζεται προοδευτική απάντηση. Η πολιτική κίνηση ΚΟΣΜΟΣ θέλει να συμμετάσχει ενεργά στον πολιτικό διάλογο. Η χώρα μας πρέπει να συνομιλεί με τον υπόλοιπο πλανήτη. Πρέπει να μάθουμε την καινούργια γλώσσα. Για πρώτη φορά εντάσσεται ως πολιτικό πρόταγμα οι παγκόσμιοι στόχοι των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι στόχοι αυτοί έχουν ορίζοντα το 2030, το σημαντικό είναι να μην καταστρέψουμε τη δυνατότητά μας να ζούμε στον πλανήτη αυτόν”
“Δεν ξέρω ποιο θα είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών και πότε θα γίνουν. Οταν φτάσει εκείνη η ώρα θα δούμε τι θα γίνει” ενώ αναφορικά με τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, σημείωσε: “Γνώρισα τον Αλ. Τσίπρα όταν εγώ ήμουν στον Ολυμπιακό και αυτός ήταν στο Δήμο της Αθήνας και συζητούσαμε για την πρόσβαση προσφύγων στο Καραϊσκάκη. Από τότε κρατήσαμε επαφή”.
“Η σκοταδιστική ακροδεξιά, που αρνείται την επιστήμη και προτάσσει δοξασίες, επιχειρεί να αλώσει την κεντροδεξιά”, τόνισε. “Ενδεικτική είναι η υποψηφιότητα Βέμπερ. Θα τους αντιμετωπίσουμε στο πεδίο της δημοκρατίας. Θα συναντούσα τον κ. Μιχαλολιάκο, γιατί ως πολιτικός η δουλειά μου είναι να τον κατατροπώσω”, συμπλήρωσε.
“Προέρχομαι από έναν χώρο που είναι υπέρ της πρωτογενούς παραγωγής και υπέρ των επιχειρήσεων που προσφέρουν πολύ καλές συνθήκες εργασίας σε πολύ καλούς επιστήμονες. Το σημείο στο οποίο συναντώνται η οικονομία, η κοινωνία και το περιβάλλον εκεί βρίσκεται η αειφορία που είναι αναγκαία για να μην υπονομευτούν τα δικαιώματα της επόμενης γενιάς”, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.
“Στην Ελλάδα έχουμε έναν τεράστιο πλούτο βιοποικιλλότητας και πολιτισμικό πλούτο. Πρέπει να προσανατολιστούμε σε μια νέα οικονομία. Η πρόοδος στην τεχνολογία είναι συγκλονιστική. Πρέπει να δυναμώσουμε τα πανεπιστήμιά μας, μέσα από ερευνητικά εργαστήρια. Είμαι υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Πιστεύω ότι η ελληνική παιδεία είναι το πλέον εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας”, συμπλήρωσε.
Όπως υπογράμμισε, “Η θέση στην οποία βρέθηκε ο Αλ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά δύσκολη, χρειάζεται ικανότητα και πίστη για να τα καταφέρει ένας ηγέτης σε τέτοιες συνθήκες, δεν μπορείς παρά να τον θαυμάζεις γι’αυτό”.
Ενώ για τον αρχηγό της ΝΔ, είπε ότι “Γνωρίζω τον Κυρ. Μητσοτάκη εδώ και χρόνια, έχει μια δύσκολη δουλειά και προσπαθεί να την κάνει με τον καλύτερο τρόπο”.
Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, είπε ότι “Γύρω από τον ολυμπιακό υπάρχει μια βιομηχανία fake news, αυτοαναφορικότητα και εσωστρέφεια, δεν πρόκειται να μπούμε στο μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αρρώστια, είναι γιατρειά. Δεν θέλουμε εχθρούς, δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε κανέναν. Η βία στο χώρο του ποδοσφαίρου έχει άνοδο και αυτό συνδέεται με την κοινωνική αποσάθρωση που προκάλεσε η λιτότητα. Η σφοδρότητα της επίθεσης που δέχθηκε η ελληνική κοινωνία θα μπορούσε να έχει φέρει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της βίας”.
“Ο πατέρας και η μάνα μου μου είπαν “να προσέχεις” όταν τους ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου”, είπε αναφορικά με το πως υποδέχθηκαν οι γονείς του το νέο του εγχείρημα.
Πηγή: news247.gr