Μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία όριζε ότι «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».
Παράλληλα διαγράφηκαν σωρεία αναφορών σε «εξαίρεση από κατεδάφιση» με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι η απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων θα διασώσει το νομοσχέδιο από πιθανή κατάπτωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ταυτόχρονα και πάλι μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων και με τη διευκρίνιση ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν αδειοδοτεί επήλθε νέα αλλαγή με την οποία η φράση «αδειοδότησης» αντικαθίσταται από τη φράση παραχώρηση χρήσης.
Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης θύμισε το 2014 οταν ο Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε να φέρει μια αντίστοιχη ρύθμιση.
«Το 2014 ο κ.Στουρνάρας είχε φέρει μία παρόμοια ρύθμιση για την τακτοποίηση θεμάτων αιγιαλού. Όταν ήρθε αυτή η ρύθμιση, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το έλα να δεις. Οχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και σε διάφορους δήμους με ειδικές συγκεντρώσεις και ομιλίες κατά του συγκεκριμένου άρθρου.
Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια να φτάσουμε στο 2019 για να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να προτείνει σήμερα στη Βουλή κι εσείς να ψηφίζετε αυτό που η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε κάνει πέντε χρόνια πιο πριν και το Δημόσιο θα είχε εισπράξει ένα σκασμό λεφτά. Δεν το κάνατε τότε λόγω ιδεοληψίας, το κάνετε τώρα , είναι δείγμα ωρίμανσης της ευφυΐας σας επί το θετικότερο επί το σ