«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε και τους τρόπους με τους οποίους η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε πότε την απέκτησε και με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο συνωμοσιολογικές θεωρίες ακροδεξιών και περιθωριακών ιστοσελίδων.
Μάλιστα, καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο πρώτος που πανηγύρισε τις συκοφαντίες Μητσοτάκη, ήταν η ηλεκτρονική έκδοση της ακροδεξιάς εφημερίδας «Μακελειό», η οποία έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε όλα όσα έχουν γραφτεί για την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα και πώς έγινε πλούσια». Και αμέσως μετά σημείωνε: «Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης “νομιμοποίησε” πρώτον τα ρεπορτάζ της εφημερίδας “Μακελειό” για την οικογένεια του Τσίπρα αλλά και τα όσα έχουν γραφτεί».
Οι λέξεις που χρησιμοποιεί το «Μακελειό» για «όσα έχουν γραφτεί» δεν είναι τυχαίες. Και δεν είναι τυχαίες, γιατί η δήθεν αποκάλυψη περί σχέσης της οικογένειας του πρωθυπουργού με τη χούντα δεν αποτελεί δικό της έργο. Απλή αναπαραγωγή έκανε.
Σε αναλυτικό της ρεπορτάζ, το σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» παρουσιάζει όλο το χρονικό αυτού του μυθεύματος, πώς αυτό γεννήθηκε από ακροδεξιούς αντισημίτες συνωμοσιολόγους και πώς έφτασε να το υιοθετεί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, εμφανίστηκε αμετανόητος χθες ως προς τα όσα είπε στον πρωθυπουργό.
Φεβρουάριος 2012
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε συζήτηση στη Βουλή επιτίθεται σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Η δική μου οικογένεια δεν ευνοήθηκε από το καθεστώς της 21ης Απριλίου». Χαρακτήρισε επίσης τον κ. Τσίπρα «γνωστό υβριστή» και του καταλόγισε ότι δεν απάντησε «πόσα δημόσια ή δημοτικά έργα έχει πάρει η οικογένειά του και ποια σχέση είχε με τον ευνοημένο από τη χούντα Τσίπρα». Η οικογένεια του Ηρακλή Τσίπρα απάντησε την επόμενη κιόλας μέρα με επιστολή της στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος ουδέποτε επανήλθε στη συνέχεια στο θέμα.
Ιούλιος 2012
Στην ακροδεξιά ιστοσελίδα «Μαύρος Κρίνος» (http://mavroskrinos.blogspot.com) δημοσιεύεται συνέντευξη ενός πρώην υποψήφιου βουλευτή με τον ΛΑΟΣ και συνεργάτη για ένα διάστημα του σημερινού τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Πρόκειται για τον Γεώργιο Μεταξά, ο οποίος περιγράφοντας τον εαυτό του, λέει τα εξής: «Για μερικούς μήνες, όντας στην αρχή της εφηβείας, μπήκα στην ΚΝΕ, από την οποία έφυγα τρέχοντας όταν συνειδητοποίησα τι ήταν. Κατόπιν, μπήκα στην ΕΠΕΝ. Όταν η ΕΠΕΝ διαλύθηκε προσχώρησα στο ΕΝΕΚ. Στη συνέχεια το 1999 με βρίσκει στο Ελληνικό Μέτωπο του Μάκη Βορίδη. Όταν ο Βορίδης αποφάσισε να ενωθούμε με τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, εξέφρασα έντονες διαφωνίες ως ομιλητής στην τελευταία πανελλήνια συνδιάσκεψη του Ελληνικού Μετώπου και παρέμεινα ανενεργός. Κατόπιν, πρώην συναγωνιστές με κάλεσαν στον ΛΑΟΣ τρεις φορές, προκειμένου να βοηθήσω στην ανασύνταξη των καταλόγων των μελών (πρώτη), στην οργάνωση της νεολαίας (δεύτερη) και να συμμετάσχω στις εκλογές (τρίτη). Το 2009 λοιπόν ήμουν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στη Β’ Αθηνών. Όταν υπεγράφη το Μνημόνιο από τον ΛΑΟΣ, παραιτήθηκα, με επεισοδιακό τρόπο, αν και ήμουν μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης. Κατόπιν δημιουργήσαμε την Ελλήνων Πολιτεία, όπου και ανέλαβα τη διεύθυνση οργανωτικού».
Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικός για την ακροδεξιά ιστοσελίδα ο εν λόγω ώστε να του πάρει συνέντευξη; Ο ίδιος λίγες μέρες πριν από τη συνέντευξη; είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δικές του «αποκαλύψεις», σύμφωνα με τις οποίες η οικογένεια Τσίπρα είχε σχέσεις με τη Μοσάντ, την κρατική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ. Από πού προήλθαν οι «αποκαλύψεις»;
«Εδώ και 23 χρόνια ασχολούμαι με έρευνες που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα, τα παραφυσικά φαινόμενα και τη ΝέαΤάξη Πραγμάτων. Η ομάδα μου, που ιδρύθηκε το 2006 (Hellenic Nemesis) έχει κάνει σημαντικές επιτυχίες αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τα RFIDs δηλαδή τα βιοτσίπ (2007), τις “χημικές ουρές” (2008) και πολλά άλλα. Είχαμε καταφέρει να βάλουμε κατασκόπους στην Digital Solutions Corporation, η θυγατρική της οποίας (Digital Angel Corporation) είχε κατοχυρώσει την πατέντα των RFIDs», αναφέρει ο ίδιος στη συνέντευξη του.
Και λίγο πιο κάτω υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η οικογένεια Τσίπρα είναι… εβραϊκή: «Ψάχναμε για τις ρίζες της οικογένειας Τσίπρα (όπως θα διαπιστώσετε δεν υπάρχει πουθενά καμία αναφορά) και πέσαμε πάνω στον Moshe Dayan (στρατιωτικός και πολιτικός του Ισραήλ) και ένα όνομα που μας προκάλεσε εντύπωση και θελήσαμε να το ερευνήσουμε παραπέρα: David Cipra».
Πιο κάτω, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον αναφέρει ως «A-lexi Cipra», συνδέοντάς τον με το όνομα David Cipra. Αν ανατρέξει κανείς στα σχόλια τις συγκεκριμένης συνέντευξης, θα διαπιστώσει ότι ο κ. Μεταξάς δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους ίδιους τους εθνικιστές αναγνώστες για τις «αποκαλύψεις» του. Κάποιος μάλιστα σχολίαζε με δηκτικό τρόπο μια άλλη «αποκάλυψη» του κ. Μεταξά που συμπεριλαμβανόταν στη συνέντευξη: «Απ’ όσο έχω μάθει, στο “παιχνίδι” έχει μπει και η γνωστή αλυσίδα καφέ “Starbucks”. Βάσει των πληροφοριών μου, σε κάθε καφέ που παραγγέλνει κάποιος, αγοράζεται και μια σφαίρα για το Ισραήλ. Οπότε… προσέχετε πού πίνετε καφέ…», προειδοποιεί τους αναγνώστες ο ερευνητής Γεώργιος Μεταξάς, απαντώντας σε ερώτηση για τη… Μέση Ανατολή.
Νοέμβριος 2012
Δύο κολλητά δημοσιεύματα της φιλοχουντικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Στόχος» παρουσιάζουν -εννοείται χωρίς καμία απόδειξη- τον Παύλο Τσίπρα, πατέρα του πρωθυπουργού, ως συνεργάτη της χούντας σε δημόσια έργα, μέσω της εταιρείας που αυτός διατηρούσε.
Η μοναδική… απόδειξη που συνόδευαν τα δημοσιεύματα ήταν μια φωτογραφία από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα. Σε αυτήν και δίπλα στον Στυλιανό Παττακό στεκόταν ένας άνδρας τον οποίο το δημοσίευμα του «Στόχου» παρουσίαζε ως τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.
Η φωτογραφία αυτή αναπαράχθηκε πολύ τα επόμενα χρόνια από μέσα του ακροδεξιού χώρου σε σημείο που άλλοι τελικά βρέθηκαν να υποστηρίζουν ότι στη φωτογραφία είναι ο Παύλος Τσίπρας και άλλοι ότι επρόκειτο για τον Ηρακλή Τσίπρα, θείο του πρωθυπουργού.
Ένα εκτενές αφιέρωμα της ιστοσελίδας «ellhnikanoaxes.gr» απέδειξε με ντοκουμέντα και φωτογραφίες ότι τελικά ο απεικονιζόμενος στη φωτογραφία ήταν ο ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της κυβέρνησης των συνταγματαρχών. Τζάμπα πήγε ο κόπος.
Η ιστορία εξακολουθούσε να αναπαράγεται, με κύριο εκφραστή πλέον την εφημερίδα «Μακελειό». Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο Στέφανος Χίος, αρθρογράφος στο «Μακελειό» που συνεχίζει αυτή τη συκοφαντία, είχε κατηγορηθεί από τον Γεώργιο Μεταξά το 2012 ότι είχε αποκρύψει και «στηλιτεύσει» τις αποκαλύψεις του για τη σχέση της οικογένειας με τη Μοσάντ. Μύλος…
Αυτά τα επιχειρήματα υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησε χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης έχει πει σε δύο συνεντεύξεις του ότι το 1974 εργάστηκε στην εταιρεία του Παύλου Τσίπρα. Βέβαια, στην πρώτη συνέντευξη τον χαρακτηρίζει «χουντικό» και στη δεύτερη, που την έδωσε στον Γιώργο Τράγκα, λέει κατ’ επανάληψη μάλιστα πως δεν ήταν χουντικός.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών