Την καταγγελία για βίαιη μεταχείριση εργαζόμενου στο εστιατόριο του σεφ Εκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα σχολίασε ο αρχιμάγειρας του εστιατορίου Ηλίας Σκουλάς.
O αρχιμάγειρας σχολίασε, μεταξύ άλλων, τις καταγγελίες για βασανιστήρια που υπέστη ο σπουδαστής μαγειρικής λέγοντας: «Ο μικρός αδύναμος μαγειράκος που έπεσε θύμα βίας στο εστιατόριο του φοβερού, τρομερού και διάσημου σεφ… που στις εκπομπές του παριστάνει τον κακό και τον τύραννο…».
Δύο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο του Μποτρίνι
Την ίδια ώρα, ήδη δύο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι, μετά τις καταγγελίες σπουδαστή για κακομεταχείριση. Και όπως δήλωσε ο ίδιος ο σεφ, «έχουν ήδη απομακρυνθεί δύο υπάλληλοι από το εστιατόριο και ένας αποχώρησε μόνος του. Τον συγκεκριμένο υπάλληλο φυσικά και τον γνωρίζω που έχει κάνει τις καταγγελίες, αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα μαζί του. Τι συμβαίνει πίσω από όλο αυτό, θα φανεί».
Όσον αφορά στην απάντηση που δίνει από την πλευρά του ο αρχιμάγειρας Ηλίας Σκουλάς, έγινε μέσα από μία σειρά από instastories, όπου και έγραψε διάφορες ιστορίες με τις οποίες κατά καιρούς έχει έρθει αντιμέτωπος:
«Ένας πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος»
«Γινόμαστε πανούργοι στον τρόπο που προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας για να μην κάνουμε πράγματα αναγκαία, απαραίτητα, ακόμη και ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων μας. Το ψυχογράφημα της θεωρίας Γκεστάλτ που προκύπτει λέγεται στην ψυχολογία «αυτοσαμποτάζ». Εμείς σαμποτάρουμε το ίδιο το συμφέρον μας…».
Ο Κυριάκος δούλευε για αρκετό καιρό δίπλα μου, έμαθε πράγματα, έβγαλε χρήματα αλλά η φυγοπονία του και ο καλά κρυμμένος, αρρωστημένος θα έλεγα εγωισμός του δεν άντεχε αυτά που του έδινα… Αυτοτραυματίστηκε δύο φορές και έφυγε με ασθενοφόρο μέσα από την κουζίνα… την δεύτερη φορά θρυμμάτισε ο ίδιος το δάχτυλό του με μία ανατριχιαστική κίνηση πάνω στο ψυχγείο της κρύας κουζίνας… Ευτυχώς την όλη σκηνή την κατέγραψε η κάμερα και αποκαλύφθηκε η θλιβερή αλήθεια… Διέρρευσε ότι είμαι ο πιο άδικος άνθρωπος που έχει γνωρίσει… ο Κυριάκος.
Ο Δημήτρης μπήκε στην ομάδα μετά από περιπέτεια χρόνιας εξάρτησης από τα ναρκωτικά… δεν ήθελε να δουλέψει… ήταν μάγειρα αλλά δεν ήθελε… τους κορόιδευε όλους… και τον εαυτό του και μένα… Ψυχοπονιάρης γαρ ποτέ δεν αρνήθηκα την δεύτερη ή και την τρίτη ευκαιρία σε κανέναν… Άφησε το πόστο του βρίζοντας επειδή η βοηθός μου του ζήτησε να χρησιμοποιεί γάντια όταν φτιάχνει σαλάτες… Διέρρευσε ότι ήμουν βίαιος και δεν τον πλήρωνα γι’ αυτό και έφυγε…
Ο Πάνος είναι γιος φίλου. Μου ζήτησε να κάνει πρακτική σε μένα… τον αγκάλιασα όπως τους γιους μου… ωραίο τυπάκι… τον πρόσεχα και τον προστάτευα. Του έκανα παρατήρηση να μην καπνίζει στην κουζίνα… χωρίς φωνές εννοείται αφού κι εγώ καπνιστής είμαι… Παράτησε τη μαγειρική λέγοντας στον πατέρα του ότι σταματάει τη σχολή γιατί δεν θέλει «νταραβέρια» με μαλάκες…
Κανένας δεν θα σας πει ότι ο Σκουλάς έπαιρνε τους Αφρικανούς λαντζέρηδες με το αυτοκίνητό του και τους μοίραζε στα σπίτια τους στην Ομόνοια όταν είχαν απεργία τα λεωφορεία ή ότι όποτε δεν υπήρχαν χρήματα μοίραζε τα δικά του στα παιδιά για να κάνουν σούπερ μάρκετ ή γιορτές…
Λένε πως μόνο τα κακά νέα τρέχουν γρήγορα… Έτσι είναι… Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα πρέπει επιμελώς να κρυφτούν κατά του θεώρημα του Γκελστάλτ…
Ο μικρός αδύναμος μαγειράκος που έπεσε θύμα βίας στο εστιατόριο του φοβερού, τρομερού και διάσημου σεφ… που στις εκπομπές του παριστάνει τον κακό και τον τύραννο… Ο Γκέμπελς είπε: «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαράγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια». Μην μασάτε.
Ηλίας Σκουλάς
Υ.Γ. Τα ονόματα και τα περιστατικά είναι αληθινά».
Την ίδια στιγμή, ο Εκτορας Μποτρίνι μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, ανήρτησε φωτογραφία με τους συνεργάτες τους, χαμογελαστούς, θέλοντας να απαντήσει και με αυτόν τον τρόπο στην καταγγελία.
Πως ξεκίνησε ο σάλος μετά τις καταγγελίες μαθητευόμενου για βασανιστήρια
Σάλος έχει προκληθεί με την αποκάλυψη καταγγελίας μαθητευόμενου σεφ για βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας στο πολυβραβευμένο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, ο 19χρονος σπουδαστής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και μαθητευόμενος στο εν λόγω εστιατόριο, κατήγγειλε, σύμφωνα με το πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, ότι δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής από τον υπεύθυνο κουζίνας του εστιατορίου στην περιοχή Μέση της Κέρκυρας. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία πάντα, ο υπεύθυνος κουζίνας του εστιατορίου τον αποδοκίμαζε φραστικά και του ασκούσε λεκτική βία.
Κέρκυρα: «Μου έριξε καυτό λάδι, με έκαψε με πυρακτωμένη σπάτουλα», λέει ο μαθητευόμενος σεφ
Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές, δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Πελάης και όλα αυτά αποκαλύφθηκαν όταν ο 19χρονος θέλησε να καταγγείλει την όλη συμπεριφορά αφού πρώτα είχε επισκεφθεί ιατροδικαστή για να βεβαιώσει τους τραυματισμούς του. Η καταγγελία του νεαρού έγινε στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Για γελοιότητες και αθλιότητες μιλά ο Εκτορας Μποτρίνι
«Την έχω ακούσει την καταγγελία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπροστά σε μένα προσωπικά δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο, όταν είμαι εγώ όλοι είναι “Παναγίες”» είπε ο Εκτορας Μποτρίνι μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN για το περιστατικό που φαίνεται πως διαδραματίστηκε στο εστιατόριό του στην Κέρκυρα.
Μάλιστα, ο Εκτορας Μποτρίνι, μιλώντας λίγο αργότερα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε για αθλιότητες. «Δύο μάγειρες ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Ηρθαν δύο παιδιά σε διαπληκτισμό, συμβαίνουν αυτά, μπορούσε να γίνει και στο δρόμο παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά στις κουζίνες, βρίζονται πολλές φορές, τι να πω… Είναι όπως στα σχολεία» είπε.
Σε ό, τι αφορά στα εγκαύματα και τα τραύματα από λάδι, τα οποία καταγγέλλει ο 19χρονος, ο Εκτορας Μποτρίνι είπε: «Με το που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, εξαφανίστηκαν και οι δύο. Πλακωθήκανε φύγανε. Με καυτό λάδι δηλαδή ο άνθρωπος πεθαίνει από τον πόνο. Δηλαδή πέφτει κάτω και λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Καυτό λάδι… Να γελάσω θέλω λίγο τώρα». Ο σεφ σημείωσε πως «καυτό λάδι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτές είναι μπούρδες. Είναι 14 πιτσιρίκια εκεί μέσα. Σε κανένα δεν γίνεται μπούλινγκ. Ίσα ίσα οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα εστιατόρια που δουλεύουν».
Πηγή: iefimerida.gr