Νέα απεργία, νέες διαδηλώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις αντεργατικές διατάξεις του.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), που είχε πρωτοστατήσει στην κήρυξη της προηγούμενης απεργίας, κόντρα στο σπαμποτάζ της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 2/10. Στο ίδιο μέρος καλούν και εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που ελέγχονται από την ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε επίσης στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες στις οποίες κυριαρχεί το ΠΑΜΕ καλούν στα Προπύλαια, στις 10.30 π.μ. υπογραμμίζοντας: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα! Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία!».
Το πρωί της Τρίτης στελέχη του ΠΑΜΕ που είναι μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο κατά την προεκλογική περίοδο αποτέλεσε εκλογικό περίπτερο της νέας κυβέρνησης. To σύνθημα του πανό είναι: «Την οργάνωσή μας και την απεργία δεν τις παραδίδουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία».
pano-pame-gsee.jpg
Ολοήμερη απεργία αποφάσισε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας. Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία, να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους, καθώς και την πλήρη μετενέργεια των όρων τους».
Μεταξύ άλλων, στην απεργιακή διαδήλωση καλεί και ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) που το τελευταίο διάστημα αντιδρά στις δεκάδες απολύσεις «ενοικιάζόμενων» της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), ενώ κατέγραψε και μία σημαντική νίκη: την ανανέωση της σύμβασης μίας εργαζόμενης στην ΕΤΕ μέσω τρίτης εταιρείας, νέας μητέρας, σύμβαση η οποία είχε διακοπεί τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της άδειας τοκετού!