Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε τον ορισθέντα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για μια επάξια επιλογή, η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει ο κ. Σχοινάς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Έχετε υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση πολλά χρόνια και υπό πολλές ιδιότητες. Θ’ αναφερθώ σ’ εκείνη του κορυφαίου στελέχους της, εκείνη του ευρωβουλευτή κι εκείνη βεβαίως του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τόσο επιτυχημένα υπηρετήσατε ως πρόσφατα. Το πεδίο των αρμοδιοτήτων και της εποπτείας σας, υπό τη νέα σας ιδιότητα, είναι και ευρύ και κρίσιμο, όχι μόνο φυσικά για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Σχοινάς ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή, καθώς και για την διαχρονική στήριξη.
Όπως είπε, «στο πρόσωπό σας βλέπω, όχι μόνο τον Αρχηγό του Κράτους, αλλά βλέπω κι έναν φίλο, που μας δέσανε πολλές, ιδιαίτερες στιγμές, στο πρόσφατο κι όχι τόσο πρόσφατο παρελθόν».
Σημείωσε επίσης, ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» και πρόσθεσε ότι η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της νέας Επιτροπής μάλλον θα είναι η 1η Δεκεμβρίου, και βρίσκεται σε μια τελική φάση ενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων με τους αρμόδιους υπουργούς, και τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε αυτή η μετάβαση να γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο».
Τον ορισθέντα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρμοδιότητα και σε θέματα Εκπαίδευσης, Μαργαρίτη Σχοινά, υποδέχθηκε λίγο αργότερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, το κλίμα της συζήτησης που είχαν ήταν «ιδιαίτερα εγκάρδιο».
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και συνεργειών που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, καθώς και η επιδίωξη της κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα εκπαίδευσης, για διεύρυνση της αλληλεπίδρασης με ιδρύματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βέλτιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων της στη χώρα μας, για ανταλλαγή καλών πρακτικών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς επίσης και για επανακατάρτιση (reskilling) και αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upskilling).
ΠΗΓΗ: i-efimerida