Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατήγγειλε “τη μεταφορά του κόστους των απαραίτητων κατεδαφίσεων ακινήτων στο Ελληνικό από τον ιδιώτη επενδυτή στο ελληνικό Δημόσιο, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε η ΝΔ”, “καυτηριάζοντας παράλληλα την καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του έργου”.
«Η ΝΔ μεταφέρει το κόστος των εργασιών από τη Lamda Development στο Δημόσιο, κάτι που δεν προβλεπόταν στη σύμβαση. Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη ρευστότητα της Lamda, υπογράμμισε ότι η εταιρεία «έχει λάβει μία εκθαμβωτική δανειοδότηση», ενώ σε σχέση με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανέφερε ότι «πρέπει να δούμε με ποιον συνδέονται οι εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στη διαδικασία».
Ο κ. Παππάς σχολίασε την αναπτυξιακή πολιτική της ΝΔ, λέγοντας ότι «δυστυχώς επικεντρώνεται σε δύο ή τρία μεγάλα έργα, τη στιγμή που όλα τα μεγάλα έργα υποδομών έχουν παγώσει, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις πέφτουν και η αγορά εργασίας παρουσιάζει τα πρώτα αρνητικά σημάδια. Δύο ή τρεις μεγάλες επενδύσεις δεν είναι σε θέση να γυρίσουν συνολικά την οικονομία. Η χώρα χρειάζεται επιτάχυνση των μεγάλων έργων στις υποδομές και όχι πάγωμά τους, όπως στην Πατρών-Πύργου, το μετρό Θεσσαλονίκης και άλλα μεγάλα έργα».
Σε σχέση με το σχέδιο «Ηρακλής» για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, υποστήριξε ότι πρόνοια της ΝΔ δεν είναι η προστασία των δανειοληπτών και η ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά «η εκκαθάριση και η βελτίωση των βιβλίων των τραπεζών, κάτι που γίνεται εις βάρος της πραγματικής οικονομίας». Εξηγώντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ επί του ζητήματος, είπε ότι η κριτική που ασκείται από το κόμμα περί της απαραίτητης διαφάνειας στη διαχείριση των χρημάτων που εγγυάται το Δημόσιο, βρίσκει σύμφωνα και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, καθώς και την οργανωμένη επιχειρηματικότητα. Όπως σημείωσε, τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όπως ζήτησε και η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της, καθώς η διαφάνεια και η λογοδοσία τραπεζών και εξυπηρετητών στη δημοκρατική Πολιτεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου.