«Την ώρα που στη Γερμανία άδειοι εκθεσιακοί χώροι και ξενοδοχεία μετατρέπονται σε αυτοσχέδια νοσοκομεία για την περίθαλψη ατόμων που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, το ελληνικό υπ. Υγείας διαθέτει στο καταυλισμό της Μόριας ένα ιατρικό κέντρο, δύο γιατρούς και ένα ψυχολόγο για 20.000 ανθρώπους, παρατηρεί η taz με τίτλο «Οι δικές μας έγνοιες».
Γράφει η εφημερίδα του Βερολίνου: «Μας λένε να πλένουμε καλά και για 30 δευτερόλεπτα τα χέρια μας. Στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Αιγαίο όμως δεν υπάρχει αρκετό νερό ούτε για να πιεις. Η κρίση του κορωνοϊού δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν. Και δεν είναι δα και άσχημες. Ακούμε τι μας λένε οι επιστήμονες και μετά πράττουμε αναλόγως, όσο κι αν κοστίζει. Οι έγνοιες μας εισακούγονται. Εκείνες των άλλων όμως όχι. Στα προσφυγικά κέντρα στην Ελλάδα οι οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν για μαζικούς θανάτους αν χτυπήσει και εκεί ο κορωνοϊός. Όμως εκεί θα πεθάνουν οι άλλοι. Και γι αυτό το λόγο δεν κάνουμε απολύτως τίποτα».
Η Süddeutsche Zeitung γράφει για την απόφαση της Βαυαρίας να επιβάλει μερική απαγόρευση κυκλοφορίας σε άρθρο με τίτλο «Δικαίωμα στη προστασία»: Τα μέτρα αυτά παρεμβαίνουν στην ελευθερία του ατόμου. Όταν όμως πολλά μεμονωμένα άτομα θέτουν σε κίνδυνο το σημαντικότερο θεμελιώδες δικαίωμα, εκείνου του δικαιώματος στη ζωή, τότε ο περιορισμός της ελευθερίας δεν είναι μόνο νόμιμος, αλλά και επιβεβλημένος. Δεν πρέπει να είσαι ειδικός για να κατανοήσεις ότι όλα και περισσότεροι προσβεβλημένοι από τον ιό οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ολοένα περισσότερα κρούσματα».
Πηγή: DW