Ιδιαίτερα θορυβημένοι είναι λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κυρίως δε της Αττικής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο διάστημα και βάζοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο νέων, πιο σκληρών μέτρων, που θα θυμίζει αυτό του Μαρτίου. Ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt, ο οποίος ανέρχεται σε 1,01 στην Αττική, η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, η εκτόξευση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, η διασπορά των δύο μεταλλάξεων -βρετανική, νοτιοαφρικανική- καθώς και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αποτελούν τους παράγοντες που εντείνουν την ανησυχία.
Παρά το γεγονός πως μόλις το προηγούμενο Σάββατο τέθηκαν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, όπως διαμηνύουν οι αρμόδιες αρχές σε κάθε τόνο, σε περίπτωση που η κατάσταση επιβαρυνθεί το επόμενο διάστημα θα ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα.
Μάλιστα, αυτά δεν αποκλείεται να ληφθούν και πριν την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι λοιμωξιολόγοι ενημερώνουν την κυβέρνηση ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για την Αττική και είναι αντιληπτό πως, σε περίπτωση που η κατάσταση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο Λεκανοπέδιο, τότε θα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα σε όλο το Σύστημα Υγείας.
Τούτων δοθέντων, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, εφόσον κριθεί αναγκαίο, πριν την Παρασκευή.
Όπως διαμηνύουν οι ειδικοί, η εικόνα στο Λεκανοπέδιο είναι πανομοιότυπη με αυτή που υπήρχε τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό, κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν στο MEGA, ότι η τακτική «ακορντεόν» θα έχει άμεση εφαρμογή. Δηλαδή ό,τι χρειαστεί να κλείσει, θα κλείνει αμέσως.
Πηγή: in.gr