H πληροφορία είναι “γκαραντί” και δεν επιδέχεται διαψεύσεως. Στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου αποκαλούν (σε άπταιστη κυβερνητικό…αργκό) τον παραιτηθέντα κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη “βούτυρο” και “πούπουλο”. Εδώ και καιρό, σχεδόν λίγες εβδομάδες μετά την 4η Ιανουαρίου που, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, ανέλαβε τα σχετικά καθήκοντα, άρχισαν τα συγκεκριμένα κουτσομπολιά στο πρωθυπουργικό επιτελείο.
Κι αυτό διότι, όπως εξηγούν, ο κ. Ταραντίλης δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο προβληματισμός αφορούσε το γεγονός πως ο ευπρεπής (στο ύφος και στον λόγο) καθηγητής πανεπιστημίου δεν φαινόταν διατεθειμένος να εμφανίζεται ως “εκτοξευτής κατηγοριών και τοξικών σχολίων”, όπως ενδεχομένως επιβάλλει συχνά η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Και ο ίδιος, άλλωστε, στις λιγοστές εμφανίσεις του στο μπριφινγκ των πολιτικών συντακτών κρατούσε στάση σχετικά μετριοπαθή ακόμα κι όταν αναγκαζόταν να ανεβάσει τους τόνους.
Ο καθηγητής Ταραντίλης δεν κρίθηκε, άλλωστε, ικανός από το Μέγαρο Μαξίμου να αναλάβει και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως συνήθως συμβαίνει με τον εκάστοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο, και η σχετική αρμοδιότητα ανατέθηκε στον Θόδωρο Λιβάνιο. Κάτι που εκνεύρισε, όπως πληροφορούμαστε, τον παραιτηθέντα κυβερνητικό εκπρόσωπο. Εκείνο, δε, που δεν δεχόταν, όπως λέγεται, είναι η προσπάθεια περιορισμού του σε ρόλο “εκφωνητή” ανακοινώσεων που γράφονταν στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού.
Η υπόθεση Λιγνάδη ήταν ωστόσο η “λυδία λίθος”, καθώς ο καθηγητής Ταραντίλης δεν άντεξε το γεγονός ότι εκτέθηκε αναγκαζόμενος να μιλήσει για “προσωπικούς λόγους” στην παραίτηση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και να “αδειαστεί” λίγες ημέρες μετά από τον υφυπουργό Σκέρτσο και τον υπουργό Γεραπετρίτη που αποκάλυψαν πως είχε ζητηθεί η παραίτηση του Λιγνάδη.
Ο μειωτικός χαρακτηρισμός “βούτυρο”, πάντως, από το Μαξιμικό επιτελείο για τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο ίσως δείχνει πως ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει νέο εκπρόσωπο (καθώς η Αριστοτελία Πελώνη πρέπει να θεωρείται προσωρινή στη συγκεκριμένη θέση) “τύπου Πέτσα”, κάποιον δηλαδή που να μπορεί να εκφωνήσει σκληρό πολιτικό λόγο και να μεταφέρει καλύτερα την “γραμμή” που εκπονούν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.