Η συζήτηση σχετικά με το πολιτικά σκληρό τραγούδι του #Μιθριδάτη καλά κρατεί. Το τραγούδι του γνωστού “χιπ χόπερ” έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media από φιλοκυβερνητικά κέντρα και ανώνυμους λογαριασμούς. Το “AN” …σκάλισε το YouTube και θυμήθηκε κάποιες άλλες μουσικές προσπάθειες τύπου…Μιθριδάτη, με επιθετικούς στίχους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που χρονολογούνται από το 2012 και φτάνουν στις εκλογές του 2019.
Οι μουσικές…παρεμβάσεις έκαναν και τότε τον γύρο του διαδικτύου αλλά δεν προκάλεσαν την αντίδραση φιλο-ΣΥΡΙΖΑ μέσων ενημέρωσης. Ίσως επειδή επρόκειτο για παραλλαγές γνωστών τραγουδιών και όχι πρωτογενές μουσικό υλικό, όπως αυτό του δημοφιλούς καλλιτέχνη του χιπ χοπ.
Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω αναρτήσεις:
Το τραγούδι του Μιθριδάτη που ξεσήκωσε θύελλα
Όταν κάποιοι άλλοι παρίσταναν τον αντι-Μιθριδάτη
Ήταν παραμονές της δεύτερης εκλογικής αναμέτρης του 2012 (Ιούνιος) και μια …ευφάνταστη διασκευή του τραγουδιού «Σφύριξα κι έληξες» του Πάνου Κιάμου που ανέβηκε στο YouΤube έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου μέσα σε λίγες ώρες και στέλνει έντονα πολιτικά μηνύματα, όπως έγραφαν ορισμένα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, όπως το i-efimerida.gr
Ανάρπαστο στα αντι-ΣΥΡΙΖΑ διαδικτυακά μέσα αλλά και στα social media έγινε, εξάλλου, παραμονές των εκλογών του 2019 μία άλλη μουσική εκδοχή κατά του Αλέξη Τσίπρα υπό τον τίτλο “βρε Τσίπρα sorry”. Κι αυτό, βεβαίως, δεν είναι πρωτογενές αλλά παραποίηση γνωστού παλιού ποπ τραγουδιού.
Αλλά και η δημοφιλής ραδιοφωνική “Ελληνοφρένεια” σε μια εξ αριστερών επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ανέβαζε στα social media, την ίδια εποχή, μια παράλλαγή του “Κεμάλ” του Μάνου Χατζιδάκι.
Παρότι διέλαθε της προσοχής από πολλούς, το 2018, μία αοιδός ονόματι Αθηνά Καλοχριστιανάκη πρόσθεσε στο ρεπορτόριο αντι-ΣΥΡΙΖΑ την δική της εκδοχή υπό τον τίτλο “Αλέξη”, καταλήγοντας στον στίχο “κρίμα που σε ψήφισα κι εγώ”.