Την Πέμπτη (24/6) έγινε μεγάλο θέμα η καταγγελία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το γεγονός πως οι συνάδερφοι του της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν το δικαίωμα στην άμβλωση μαζί με υπερσυντηρητικούς σχεδόν ακροδεξιούς Πολωνούς Ευρωβουλευτές.
Μάλιστα αυτή η καταγγελία δεν αποτελεί το μοναδικό γεγονός μομφής απέναντι σε όλη την Ευρωομάδα ή σε μεμονωμένους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη ιδιαίτερα συντηρητικών και ακροδεξιών ψηφισμάτων, αφού μην ξεχνάμε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο που είχε ταχθεί κατά των αμβλώσεων και μετά ζητούσε συγνώμη χωρίς πάντως να πείσει κανέναν για τις προθέσεις τους.
Συνολικά και ως Κυβέρνηση και ως Ομάδα στην Ευρωβουλή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να περάσει μία εικόνα προοδευτισμού έστω και από την δεξιά πλευρά της ιδεολογικής μάχης και φιλελεύθερων απόψεων τα οποία όμως δεν συνάδουν με την πραγματική πολιτική της πρακτική.
Τι να θυμηθούμε; Την μη στήριξη του ΕΣΥ μέσα στην πανδημία, το ανελέητο ξύλο και το κλίμα φόβου στους δρόμους από την ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη; Τις ακραίες συντηρητικές μορφές σε κάθε είδος διαφορετικότητας ή σε εγκλήματα που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη; Τα ψηφίσματα Ευρωβουλευτών και τις απόψεις στελεχών στα σόσιαλ μίντια που θυμίζουν άλλες εποχές και… άλλα κόμματα;
Γενικά ενώ ο κύριος Μητσοτάκης από το 2016 μέχρι και σήμερα προσπαθεί να αλλάξει έστω και στο φαίνεσθαι την συντηρητική εικόνα που είχε το κόμμα του από την εποχή Σαμαρά, αυτό δεν μπορεί να συμβεί ούτε με τα ίδια πολιτικά και κομματικά υλικά ούτε φυσικά με μία πρακτική που μερικές φορές ξεπερνάει και την προηγούμενη διακυβέρνηση της συντηρητικής παράταξης.
Φανταζόμαστε πως ο Πρωθυπουργός όπως και στη περίπτωση του Κυμπουρόπουλου έτσι και τώρα θα επιπλήξει για αυτό το ψήφισμα συνολικά την Ευρωομάδα του και δεν θα αφήσει το θέμα να περάσει έτσι.
Αλλά ίσως και ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να σκεφτεί πλέον τι κάνει λάθος και τα λόγια με τις πράξεις του κόμματος του δεν συνάδουν. Δεν γίνεται να λες ότι είσαι προοδευτική φιλελεύθερη δύναμη για να επικρατήσεις στο αντι-συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού κέντρου και παράλληλα να ασκείς μία σκληρή δεξιά πολιτική σε όλες τις εκφάνσεις τις καθημερινότητας των πολιτών.
Το συγκεκριμένο θέμα από μόνο του είναι σοβαρό και αποτελεί ένα ακόμα “χτύπημα” στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με τη νέα γενιά και τα πιο σύγχρονα μυαλά του τόπου τα οποία του γυρίζουν την πλάτη.
Οπότε θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον ο τρόπος αντίδρασης του στη γκάφα των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Και αλήθεια, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα ακουστεί και πάλι η δικαιολογία του λάθους ή κάποιος θα παραδεχθεί την άποψη του όσο αποκρουστική και αν είναι αυτή….