Διάγγελμα Μπάιντεν τοπική ώρα Λευκού οίκου 22.15 ή κάπου εκεί. Εν πολλοίς βασισμένο στο «Μετά είκοσι έτη» του Δουμά (συμπίπτουν τα άτιμα) μεταξύ 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και 17ης Αυγούστου 2021. Διαβάστε την. Οπωσδήποτε. Έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την επικράτηση της Πυρολατρείας εν Ελλάδι, ήτοι μιας αναβίωσης των Αναστεναρίων και των εορτών του Αχούρα Μάσδα εν τη Ανατολή. Όχι στα Γαλλικά, μήτε σε επιφυλλιδα εφημερίδας. Σε Κλασικά εικονογραφημένα.
Έχει ποικίλο ενδιαφέρον. Θρησκευτικο, αφου ομιλεί ως τραυλιζων Αδάμ ενώπιον Σαβαώθ: «η Εύα με ηπάτησεν». Για το Δημοκρατικο κόμμα του «ο όφις με ηπάτησεν». Δικαιολογίες σχολικού νεοελληνκού τύπου, και δη δημοτικού σχολείου: «Κυρία, διάβασα, αλλά δεν μελέτησα. Πλήρωνα στρατά, παραπάνω από τον Τράμπ,κι αυτοί, τον μπούλο. Δεν φυτρώνω εκεί που δε με σπέρνουν».
Ήταν μια ομιλια που διδάσκει πιο αποτελεσματικά από οποιονδήποτε, τι ΔΕΝ πρέπει να νομίζεις πως είναι δικαιολογία. Πολύ περισσότερο να την ψελλιζεις. Να δεις με πόσους συμμάχους και συμπαθούντες, θα απομείνεις αρχές του μήνα που θα γυρίσει η Ίνδικτος.
Από την δήθεν συμφωνία Μπάιντεν-Ερτοάν για την Καμπούλαινα, και το αεροδρόμιό της, ξεκίνησε η υπονόμευση. Πέρνα από το καμμένο μαγαζί μας κατά τα Χριστούγεννα και μέτρα πόσες χώρες γλυκοκοιτάζουνε την Κίνα,πόσες έρμες την Ρωσία και πόσα απίδια απομείνανε στον σάκκο της Ευρώπης.
Η Συγκυρία είναι αδελφή της Σύμπτωσης, εξαδέλφη της Κακοτυχίας και μικρανηψιά της Κακιάς ώρας της Μαύρης κι άραχλης, της καταραμένης. Δεν εξηγείται αλλιώς η φωτιά από τα Βίλλια στο Σούνιο, μόνη πηγή πρασίνου που απόμεινε στην Αττική και δεν απόμεινε μήτε τεμπεσίρι να γράψουμε τις σχετικές στατιστικές, μήτε καν κάτω από το σφουγγάρι του Λινάρδου του ταβερνιάρη.
Το μόνο επίφοβο δόγμα που ίσχυε τον περασμένον αιώνα, ήταν τα απροστάτευτα κράτη της Βαλτικής, η «τιμωρία» της Σερβίας,και μερικοί τόννοι προπαγάνδας τήδε κακείσε. Όχι πια.
Όλα θυμίζουν την αποκοτιά του Αλέξανδρου σε πόλη των Μαλλών, που πήδησε μέσα στην πόλη τους και δέχτηκε ένα τεράστιο βέλος με φτερά, κατάστηθα. Μπορεί να λιάνισαν οι Μακεδόνες την πόλη ηβηδόν, αλλά ο καυστικός φιλοσοφος που τον επισκέφθηκε στην ανάρρωση, ήταν αμείλικτος: «Θαυμάσια πολέμησες, βασιλέας, για να σώσεις την ζωή σου» του είπε.