Με τις τιμές των καυσίμων να εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά και την κυβέρνηση να μοιράζει χαρτζιλίκια που δεν φτάνουν ούτε για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ ο υπουργός ανάπτυξης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επεκταθεί το fuel pass αποκλείοντας παράλληλα μείωση του σχετικού φόρου.
Ο ‘Αδ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του (REAL FM), δεν απέκλεισε την επέκταση του επιδόματος αναγνωρίζοντας πως «η κατάσταση στα καύσιμα είναι πάρα πολύ δύσκολη».
Σε ό,τι αφορά στην έρευνα που διεξάγεται για τις τιμές των καυσίμων είπε ότι αναμένει τα στοιχεία από τα διυλιστήρια για να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, και επιπλέον έχουν ξεκινήσει έκτακτοι έλεγχοι στα 30 πρατήρια με τις υψηλότερες τιμές και στις εταιρείες μεταφοράς.
Ανέδειξε τον Μάιο ως «παραδοσιακά» το μήνα «με τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα» και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει διότι «κάνουν όλοι τις πολύ μεγάλες αγορές καυσίμων για να συμπληρώσουν και να γεμίσουν τις δεξαμενές τους εν όψει θέρους και έτσι έχει πολύ μεγάλη ζήτηση».
Για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων στα καύσιμα παραδέχθηκε ότι πράγματι ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες το κάνουν αυτό, «όχι όμως οι περισσότερες» με την Ελλάδα να ακολουθεί το παράδειγμα των περισσότερων.
Σε αυτό το σημείο βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να μειώσουμε τους φόρους, να μειώσουμε το ΦΠΑ και να αυξήσουμε τα επιδόματα. Δηλαδή, να μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και να αυξήσουμε τις δαπάνες. Αυτό το λέει σε μία χώρα που έχει το μεγαλύτερο λόγο χρέους προς το ΑΕΠ σε όλο τον κόσμο. Το λέει σε μία εποχή που τα επιτόκια δανεισμού στο δεκαετές και για την Ελλάδα και για τις άλλες χώρες έχουν αυξηθεί πολύ και το λέει σε μία στιγμή που συζητείται το αν η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει ή όχι τα επιτόκια, που αν το κάνει, θα προκαλέσει νέο γύρο αυξήσεως των επιτοκίων των χωρών. ‘Αρα, στα σοβαρά λέει κάποιος ότι θεωρεί καλή ιδέα να πάει μία χώρα με το μεγαλύτερο λόγο χρέους προς το ΑΕΠ να διακινδυνεύσει τη δημοσιονομική της σταθερότητα και να τεθεί μέσα σ’ αυτήν την πρωτοφανή καταιγίδα που περιγράφουμε, στο στόχαστρο των αγορών; Τα θεωρούμε σοβαρά; Ή δεν έχουμε συνειδητοποιήσει εμείς στην Ελλάδα μετά από αυτά που περάσαμε, ότι αν μπει η χώρα στο στόχαστρο των αγορών τελικά αυτός που την πληρώνει είναι ο συνταξιούχος, ο πολίτης και ο φτωχός;».