Για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του κράτους δικαίου και υποβάθμιση της δημοκρατίας. Μόνο που ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ΔΕΝ παραπέμφθηκε για το παραπάνω αδίκημα!
Θύμα παραπληροφόρησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Θύμα και εκείνος όπως πολλά ΜΜΕ ύποπτης διαρροής; Οι εξελίξεις τρέχουν και σύντομα θα γίνει γνωστό το τι έχει συμβεί.
Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου (που διαψεύστηκε)
«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα.
Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του κράτους δικαίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η Κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας». Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια.».
Η ύποπτη διαρροή
Οι πληροφορίες που διέρρεαν από τον Άρειο Πάγο για το βούλευμα ήταν συγκεχυμένες με αποτέλεσμα στο σημερινό κείμενο να αναφέρεται ότι η κατηγορία για τις δύο παραπομπές είναι παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Έτσι σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η κατά πλειοψηφία παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς και η παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος δεν αφορά στους χειρισμούς τους όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται για το σκάνδαλο Novartis και για τα οποία δέχθηκαν σκαιότατες κατηγορίες περί σκευωρίας.
Αντίθετα αφορά στο ότι, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, η δεν διαβιβάστηκε αμέσως στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Γκεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για μη ανατιμολόγηση φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015 που όπως υποστήριζαν είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου αλλά και ιδιωτών.
Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου και για πλήρη κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί σκευωρίας Novartis.
Δεν παραπέμπονται λοιπόν οι δύο επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) και στενοί συνεργάτες τής πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, οι οποίοι, ενώ είχαν κριθεί ήδη αθώοι από τη Δικαιοσύνη, εν τούτοις στην τελευταία φάση τόσο από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου όσο και από την εισαγγελέα Ελένη Μετσοβίτου-Φλουρή παραπέμφθηκαν, όπως ήθελε η πλειοψηφία της Βουλής.
Δεν παραπέμπονται επίσης οι εκδότες Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Φιλιππάκης, ούτε οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας. Και ενώ δεν υφίσταται φυσικά συμμορία, απομένουν ως κατηγορούμενοι για απλή παράβαση καθήκοντος (σε βαθμό πλημμελήματος) ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη.
Το νομικά παράδοξο είναι ότι παραπέμπεται η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, ενώ εκείνοι που ερεύνησαν και άσκησαν τις διώξεις για το σκάνδαλο κρίθηκαν αθώοι.
Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι ενέργειες όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες. Παράλληλα αναφέρει ότι οι μάρτυρες που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν υποτιμητικά ως «κουκουλοφόρους» νομίμως μπήκαν σε καθεστώς προστασίας.
«Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του.
«Θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον», σημειώνει και υπογραμμίζει: «Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».
Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:
«Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία.
Κανείς δε παραπέμπεται για χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ενώ δε παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.
Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της δικαιοσύνης υπαρκτό.
Η απόπειρα συγκάλυψής του κατέρρευσε παταγωδώς.
Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.
Γιατί θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον».