Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο παραχώρησε ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών με κάθε μέσο. Καθυστερεί να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη βουλή καθώς και την Ολομέλεια της Βουλής, για να κερδίσει χρόνο και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με κόλπα, όπως προαναγγελίες παροχών στην ΔΕΘ, fuel pass και power pass, Eρντογάν κτλ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μαντζουράνης για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το απολογητικό “τζιτζικοδιάγγελμα” του προσπάθησε να συσκοτίσει τις παράνομες παρακολουθήσεις δυο δημοσιογράφων και του αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος με φυγή προς τα εμπρός, δηλαδή υποσχέσεις για περισσότερες εγγυήσεις για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή καμία λέξη για το ποιος, πώς και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την εθνική ασφάλεια. Και χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επέβαλε την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη. Ποιος θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη κατάσκοπο και για ποιον λόγο κινδύνεψε η εθνική ασφάλεια μας από αυτόν;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος έως τώρα έχει καλέσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου (σ.σ. στις 11/08) και τον Θανάση Κουκάκη στις 16/08, ο κ. Μαντζουράνης σημειώνει τα εξής:
«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενεργεί αυτοπροσώπως προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει ποιοι διέρρευσαν πληροφορίες για τις επίμαχες παράνομες παρακολουθήσεις, που -ως παραβίαση της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων- είναι κακούργημα και -ως παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών- είναι πλημμέλημα. Με άλλες λέξεις, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναζητεί να βρει όσους πληροφόρησαν την κοινή γνώμη για την διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων σε βάρος συγκεκριμένων πολιτών αντί να ψάχνει να εντοπίσει και να διώξει ποινικά τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, δηλαδή τα πρόσωπα, που διέπραξαν τα ως άνω εγκλήματα. Εν ολίγοις, ψάχνει να βρει ποιοι αποκάλυψαν και όχι ποιοι διέπραξαν τα εγκλήματα».
Και επισημαίνει: «Και, ω του θαύματος! Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βρίσκει σωσίβιο σε ένα Tweet του Τάσου Τέλογλου για δήθεν παρακολούθηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2018 έτσι ώστε η ούτως ή άλλως -μονομερής εισαγγελική έρευνα- να ανοίξει διάπλατα το δρόμο του συμψηφισμού των υποκλοπών, της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, όλη αυτή η προσπάθεια σκόνταψε και ανετράπη με τις σημερινές δημόσιες δηλώσεις του Τάσου Τέλογλου, ο οποίος μετά την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ένορκη κατάθεση του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε δήλωσε ή έστω υπαινίχθηκε παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018. Αλλά απλά και μόνο αναφέρθηκε στην διαχρονική έλλειψη ασφάλειας των επικοινωνιών και στην ευχέρεια παράνομων παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα επεσήμανε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν πρόκειται να διαλευκανθεί, εάν δεν καταργηθεί η ψηφισθείσα την 31/3/2021 ύποπτη τροπολογία, που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να δίνει πληροφορίες στους θιγόμενους πολίτες μετά την παύση της παρακολούθησης, ανεξάρτητα εάν διατάχθηκε είτε με εισαγγελική εντολή για λόγους εθνικής ασφάλειας είτε με δικαστικό βούλευμα για την διερεύνηση βαριάς εγκληματικότητας», καταλήγει ο κ. Μαντζουράνης.