Σαφείς αποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή περί «απορρήτου» για κρίσιμα στοιχεία που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών κράτησε, μιλώντας στον Ant1, η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Σημειώνεται ότι η ίδια η κα Κεφαλογιάννη είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και δεσμεύεται, όπως υπογράμμισε, από το απόρρητο.
Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ, υπάρχει ανάγκη για «άπλετο φως που πρέπει να πέσει στην υπόθεση» και λίγο αργότερα είπε ευθέως ότι «αναμφισβήτητα, το ζήτημα της τυχόν παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και όχι μόνο, είναι πλήγμα στην Δημοκρατία μας».
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, όπως υπογράμμισε «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ».
Για την εισαγγελέα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και τα όσα προκλητικά είπε στην εξεταστική επιτροπή για παρακολούθηση ακόμη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι «δεν γίνεται ένας άνθρωπος με ρόλο συγκεκριμένο να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου, υπεράνω θεσμών, ότι μπορεί με μία υπογραφή του να παρακολουθήσει τον οποιονδήποτε».
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή για μία ακόμη φορά έγινε σαφές πως τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Βουλή μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις διακριτικές εξουσίες τους για να άρουν αυτό το απόρρητο, κάτι που υπογράμμισε στην τοποθέτησή της για το θέμα το μέλος της PEGA Σοφί Ιν’τ Φελντ.
«Στην ουσία της υπόθεσης, είναι αδιανόητο ότι μπορεί να παρακολουθείται ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον πολιτικά πρόσωπα, από τέτοιου είδους κακόβουλα λογισμικά», είπε η βουλευτής της ΝΔ. «Είναι ανατριχιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί κάποιος, χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους λογισμικό, να παρακολουθεί όλες σου τις συνομιλίες, τις κινήσεις, τις σκέψεις, τις φωτογραφίες», προσέθεσε σε άλλο σημείο.
Για τα ονόματα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα των παρακολουθούμενων που αποκαλύφθηκε από πρόσφατο δημοσίευμα, η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι «το μόνο που μπορούσε να γίνει και έγινε είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Διέταξε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών … Πρέπει η Δικαιοσύνη να ερευνήσει».