Κατά τη διάρκεια έρευνας επιστημόνων της Αυστραλίας στο βυθό του Ινδικού ωκεανού, ανακάλυψαν κάτι που τους εξέπληξε. Στον πυθμένα της αβύσσου, υπήρχε ένα νεκροταφείο καρχαριών γεμάτο απολιθωμένα δόντια ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Οι επιστήμονες ανέσυραν από βάθος 5.4 χιλιομέτρων, πάνω από 750 ανοργανοποιημένα δόντια από διάφορα είδη καρχαριών.
Μερικά δόντια ήταν πιο πρόσφατα από άλλα και το μίγμα περιείχε ακόμα και δόντια από τον άμεσο πρόγονο του μεγαλόδοντα.
Αυτός ο καρχαρίας εξελίχθηκε στο μεγαλόδοντα, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος όλων των καρχαριών αλλά εξαφανίστηκε πριν 3.5 εκατομμύρια χρόνια. Οι μεγαλόδοντες ήταν τόσο μεγάλοι που μπορούσαν να καταπιούν ολόκληρο ένα σημερινό μεγάλο λευκό καρχαρία.
Οι καρχαρίες έχουν σκελετούς από χόνδρους αντί για οστά και έτσι τα απομεινάρια τους αποσυντίθενται πριν προλάβουν να γίνουν απολιθώματα για να διατηρηθούν στο χρόνο. Μοναδική εξαίρεση είναι τα δόντια τους και αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που έχουμε από αυτά τα αρχαία θηρία που υπάρχουν εδώ και 450 εκατομμύρια χρόνια.
Ωστόσο ο λόγος που βρέθηκαν τόσα δόντια διαφορετικών εποχών σε ένα σημείο, παραμένει μυστήριο και προβληματίζει τους επιστήμονες.
Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί είναι όλα συγκεντρωμένα εδώ. Ίσως να ήταν κάποια στιγμή το χαμηλότερο σημείο του πυθμένα του ωκεανού. Δεν έχουμε δει ή ακούσει πότε τίποτα παρόμοιο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να έχουμε μία πλήρη συλλογή από ένα σημείο.
Πηγή: Unboxholics